Hea viis valmistada prantsusepäraseid lahtiseid pirukaid ehk miniquiched muffinipannis, nii on lihtne ja käepärane viis neid maitsvaid ampse pakkuda suupisteks või kaasa võtta piknikule. Kui muffinipanni käepärast ei ole saab samade kogustega valmistada ka ühe suure piruka, kuid siis oleks vajalik pirukapõhi enne täidise lisamist eelküpsetada 10-15 minutit.
Tainas: (12tk)
100g Otto ricotta kohupiimapastat
75g Eesti võid
3dl jahu
1/4 tl soola
täidis:
300g kukeseeni
150g Otto ricotta kohupiimapastat
100g riivitud juust
35g suitsusinki
2 muna
1dl vahukoort
1 sibul
soola
pipart
1. Valmista tainas, selleks mudi toasoe või jahu, soola ja kohupiimapastaga ühtlaseks. Vormi taignast vorstike, mässi toidukilesse ning aseta u 30 minutiks külma.
2. Määri muffinipanni pesad rasvainega. Tõsta külmikust tainas välja. Lõika vorstikesest 12 ühesuurust ketast ning rulli jahuga üle puistatud laual võimalikult õhukesed u 12cm läbimõõduga ketast. Täida muffinipanni pesad taugnaga ning tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
3. Pane ahi 180C-ni küpsema. Tükelda sibul ning kukeseened. Sulata pannil või ning prae kukeseened ja sibul kuni üleliigne vedelik on eraldunud. Lisa tükeldatud suitsusink ja pae pisut.
4. Vahusta munad lisa ricotta kohupiimapasta, vahukoor sool ja pipar.
5. Võta külmikust muffinivorm välja, täida pesad kukeseene-singitäidisega ning ricotta munatäidisega. Riputa üle riivitud juustuga. Küpseta 180C ahjus u 25 minutit.
Miniquiched kukeseene ja ricottaga
12 august 2011
Eelroad,
KÕIK RETSEPTID,
Ricottast - soolane,
Seenetoidud,
Soolased küpsetised,
Suupisted
0
comments
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
0 comments:
Postita kommentaar