Toorjuustukook vaarikate ja šokolaadiga

12 jaanuar 2011
Mees kurtis ükspäev, et jube koogi isu on. Kuna koogi rindel on jäänud suhteliselt vaikseks siis mõtlesin et miks mitte - valmis selline kook. Tegelikult on see juba teine eksemplar, sest esimesele löödi juba soojalt nuga sisse ning haihtunud see oligi. Teine ka seepärast, et kallis poja sai jälle kuukese vanemaks ja nagu traditsiooniks on saanud, siis meile meeldib selleks puhuks kooki süüa :)

Vaja läheb:
150g Digestive küpsiseid
1sl kakaopulbrit
70g võid

täidiseks:
500g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
3 muna
250g hapukoort
100g 70% šokolaadi

katteks:
vaarikaid

1. Kuumuta ahi 160c-ni. Purusta küpsised peeneks jahuks. Sega juurde kakaopulber ning sulavõi. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24cm läbimõõduga tordivormi põhja.
2. Eralda munakollased munavalgetest. Täidise valmistamiseks sega toorjuust, suhkur, vanillsuhkur ja hapukoor ja munakollased. Haki šokolaad ning lisa toorjuustusegusse. Vahusta munavalged ning sega mitmes jaos ettevaatlikult toorjuustuseguga.
3. Vala segu küpsisepõhjale ning küpseta 60 minutit. Jahuta avatud ahjuuksega 1 tund. Hoia torti 5tundi kui üleöö külmas ning kaunista vaarikatega.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD