Plov

03 jaanuar 2011
Kuna meie peres endiselt riisitoidud väga kaubaks ei lähe, siis tegin üheks õhtusöögiks plovi. Antud retseptis kogused 2-3 sööjale.


Vaja läheb:
300g sealiha (mina kasutasin kaelakarbonaadi)
1sl õli
1 sibul
1 porgand
3dl tomatipüreed
0,7l puljongit
2dl riisi (kasutasin risotto riisi)
soola
pipart

1. Lõika liha väikesteks kuubikuteks ning pruunista kuumas õlis. Lisa hakitud sibulad ja väikesteks kuubikuteks lõigatud porgandid. Kuumuta keskmisel kuumusel u 15-20 minutit.
2. Lisa tomatipüree ja soovi korral pipar (mina maitsestasin vähese pipraga, sest üks sööja oli laps, kes väga piprast toitu ei armasta) ning kuumuta veel.
3. Kalla juurde tuline puljong ja hauta 20-25 minutit, kuni liha on poolpehme. Seejärel lisa riis ning hauta aegajalt segades pehmeks. Maitsesta vajadusel soolaga ja pipraga.
Serveeri hapukoorega või ilma. Minule näiteks maitseb see toit hapukoorega.
 

©Copyright 2011 NB! Siinne materjal on autorikaitse objekt ja selle kasutamine kommertseesmärkidel on keelatud. Muul eesmärgil avalikult kasutades lingi algsele postitusele! Piltide avalik loata kasutamine ei ole lubatud TOIDUJUTUD | TNB