Kahe liha risotto

10 november 2010
Meie peres ei ole risotto selline roog, mis hurraaga vastu võetakse. Sestap kasutasingi juhust, kui mehel oli järjekordne komandeering ja võtsin kavva ühe pisut toekama risotto. Kui eelmisel nädalal külastasin Mark & Spenceri toidupoodi siis avastasin sealt toredad risotto riisi pakid, millel pakil kenasti märgitud palju ühe inimese tarbeks riisi läheb. Noh tegelikult see pakk mind just ära ei võlunud, küll aga tekkis siis vastupandamatu isu risotto järele. Olen korra varem ka teinud risottot, aga tolkorral see oivaline just polnud aga siiski küllalt hea. Väljas söömas käies on ka alati nii, et teised road tunduvad ahvatlevamad kui risotto......võibolla siiski peaks kunagi ühes korralikus restoranis risottot proovima, siis on võrdlusmoment olemas ja aim mille poole püüelda.
Igatahes tänane üllitis oli täitsa hea, originaalretseptis oli küll Gorgonzola juust aga ma ei tea mis meeltesegaduses ma poes arvasin, et on vaja kitsejuustu.



Vaja läheb (u 3 sööjale):
1 spl võid
1 sibul
1 suurem küüslauguküüs
2dl (u 150g) riisi
4dl puljongit (kana või köögivilja)
1,5dl valget veini
100g suituspeekonit
220g kana rinnafileed
50g kitsejuustu (või Gorgonzolat)
1/8 tl muskaatpähklit
1/8 tl musta pipart
1/8 tl basiilikut
10g värsket spinatit

1. Haki sibul, küüslauk, sink ja kanafilee.
2. Sulata potis keskmisel kuumusel või. Lisa hakitud sibul ja küüslauk. Kui sibul muutub klaasjaks lisa suitsupeekon. Prae veidikene ning lisa kuubikuteks lõigatud kanafilee.
3. Kui kana on valgeks küpsenud lisa riis ning prae 3-4 minutit.
4. Sega omavahel vein ja puljong. Lisa 2dl puljongisegu potti ning sega aeg-ajalt. Kui vedelik on ära keenud lisa järgmine 2dl kogus ja nii kuni kõik puljongisegu on ära kasutatud.
5. Lisa risottole muskaatpähkel, pipar ja basiilik.
6. Keera pliidi kuumus väikseks ning lisa koor ja kitsejuust. Lõpuks lisa hakitud spinat. Sega kõik korralikult läbi ja lase maitsestuda paar minutit.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD