Klassikaline juustukook maasikatega

02 oktoober 2010 0 comments
Suurepärane suutäis kohvi kõrvale! Vaatamata septembri lõpule õnnestus mul maasikad saada kohalikust turuputkast, ning maasikad maitsesid veel täiesti maasika maitsega.

Koogi jaoks läheb vaja:
100g võid
200 g Digestive küpsised

500 g toorjuustu (Philadelphia)
4 munavalget
4 munakollast
150 g suhkrut
50 g toasooja võid
30g nisujahu
1 laimi
1 dl piima
1 tl vaniljesuhkurt

Peale:
200g maasikaid

1. Haki või. Purusta küpsised köögikombainis või käsitsi. Lisa või ja sega kokku ühtlaseks massiks. Suru küpsisepuru 24cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
2. Keera ahi 160 kraadi peale.
3. Vahusta munavalged poole suhkruga. Riivi laimi koor. Sega toorjuust, munakollased, suhkur, laimi koor, jahu, piim, vaniljesuhkur ja või tükkidena. Lisa vahustatud munavalged ning seda tasakesi (visplit mitte kasutada) ja korralikult läbi. Vala taigen vormi.
4. Küpseta umbes 50 minutit. Lülita ahi välja ning lase koogil seista paokil ahjuuksega umbes 1 tund. Tõsta kook tuppa ning kui kook on täielikult jahtunud mässi vorm kilesse ning pane 5 tunniks kuni üleööks külmkappi seisma.
5. Tükelda maasikad ning serveeri kook ohtralt maasikatega kaetult.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD