Šokolaadine šokolaadikook

25 august 2010 0 comments
Üks tõeline šokolaadihooliku unistus. Esimesel korral kui seda valmistasin siis juhtus selle koogiga nii, et laps miskit jauras ja 600g asemel sai kooki vaid 400g šokolaadi ning jäi pisut vedel, siiski kui ikka retseptist kenasti kinni pidada ja mitte minukombel midagi ära unustada, siis on see veel šokolaadisem, kui see, mis selle sööjad tundsid. Ja pilt on koogi väikesest versioonist, mis kodustele jäi....suurem läks nii kiirelt kaubaks, et pilti ei olnud mahti teha. Suure vormi asemel võibki kasutada hoopis ramekine või magustoidu kausse, et kook serveerida magustoiduna.

Põhi:
200g digestive küpsiseid
100g võid
Vahele:
50g mandlilaaste

Täidis:
600g tumedat šokolaadi (Bitter)
200g võid
5dl vahukoort
2sl amaretto likööri
100g jahvatatud mandleid

1. Kuumuta vahukoor ja või kastrulis keemiseni. Tõsta tulelt, jahuta veidi ja sega juurde tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks massiks. Lisa jahvatatud või tükeldatud mandlid, jahuta veel veidi ning lisa liköör.
2. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 24-cm lahtikäiva koogivormi põhja. Puista peale mandlilaastud. Vala peale šokolaadisegu.
3. Pane kook külmkappi ning hoia teda seal vähemalt 6h kuni üleöö.

Allikas: Tordiraamat

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD