Jamie Olivier´i krõbe kana kartulite ja tomatitega

04 veebruar 2012 0 comments
Nagu pealkiri ütleb on see retsept Jamie Olivieri looming ning saanud meie pere lemmikust esimesest hetkest kui seda tegin. Kogused on pigem 4 inimesele aga see lihtsalt on nii hea, et selline kogus süüakse meie majas ära 3 peale.


Muudatus: olen teinud retsepti muudatuse punase veiniäädika koguses. Nimelt varema 1dl soovitan panna 0,5dl punast veiniäädikat. Kuna ma ise olen peaaegu alati pannud seda silma järgi siis vennanaise märkuse peale, et toit jäi jube äädikane, mõõtsin viimasel korral oma silmajärgse koguse ära ja see oli 0,5dl - Seega kõik kellel on see jäänud toit liiga äädikane siis soovitan koguse poole peale võtta ning kindlasti praadida niikaua, et äädika lõhna enam ei eraldu - siis peaks toit suurepäraselt õnnestuma.

Vaja läheb:6 suuremat broilerikintsu
100 g kirsstomateid
600g kartulit
Oliivõli
0,5 dl punase veini äädikat
Oreganot
Soola
Pipart

1. Keeda kartulid soolases keeduvees poolpehmeks.
2. Puhasta broilerikintsude küljest kondid ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Prae oliivõlis broilerikintsud mõlemalt poolt krõbedaks.
4. Tee tomatile tervava noaga auk ning pane tomatid paariks minutiks keevasse vette. Paari minuti pärast on koor piisavalt pehme, et saab selle tomatitelt maha koorida.
5. Sega punane veiniäädikas ja 2sl oviivõliga, soola, pipra ning oreganoga (võb kasutada nii värsket kui ka kuivatatud)
6. Kui kartulid on keenud, kurna. Lisa praetud broilerile tomatid ja kartulid ning veiniäädikasegu.
7. hauta tugeval kuumusel, kuni pole tugevat äädika lõhna tunda. Kalla kogu segu haudepotti ning küpseta 200C juures u 40 minutit. Lõpuks eemalda haudepotilt kaas ning küpseta u 5minutit, et pealmine kiht jääks krõbedam.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD