Kodujuustupõhjal pitsa musta küüslauguga

21 juuni 2016 0 comments
Kas pitsa peab olema ebatervislik? - Absoluutselt mitte. See versioon on kindlasti mitte nii tervislik kui on suvikõrvitsa või siis lillkapsapõhjal valmistatud pitsa, kuid midagi teistsugust, kui tavalisest nisujahust, kindlasti.
Eriti huvitava maitse nüansi annab siinkohal kattes kasutatav must küüslauk. Olete üldse mustast küüslaugust midagi kuulnud? Mina ei olnud, kuid umbes aasta tagasi sain oma äialt pakki proovimiseks. Alguses tundus imelik - magus, kuivatatud ploomi sarnane aga ka pisut küüslaugune. Ja kusjuures need kes küüslauku ei armasta võiksid seda just proovida, kuna musta küüslauguna ta ei maitse nagu tavaline, küll annab aga isegi rohkem antioksüdante tavalisest. Tänaseks on must küüslauk mul pea igapäevases toiduvalikus ning eks peagi hakkan nendest huvitavaid kombinatsioone ka blogisse lisama, seega stay tuned ;)

Kuna põhjataignas on kasutatud kikerhernejahu ja sul seda käepärast ei ole, võid sama koguse asendada ka tavalise täistera nisujahu või muu meelepärase jahuga.


Põhi:
440 g (1 karp) Otto kodujuustu
3 muna
50 g täistera nisujahu
40 g kikerhernejahu
1 tl ürdisoola

Täidis:
390 g tomatipastat
70 g maasuitsusinki
1 šalottsibul
6 kirsstomatit
15 g musta küüslauku
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud basiilikut
150 g riivjuustu

Kurna kodujuust üleliigsest vedelikust. Klopi lahti munad ning lisa koos jahudega kodujuustu sisse. Maitsesta ürdisoolaga. Määri kodujuustusegu õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 180C juures 15 minutit.
Määri küpsenud põhjale tomatipasta, lisa maitseained. Viiluta sibul, kirsstomatid ning proovi lõigata eriti õhukesed maasuitsusingi viilud. Tõsta põhjale sibul, kirsstomatid, sink, tükeldatud must küüslauk ning tõsta ahju 10 minutiks küpsema. Küpsemisaja lõppedes lisa riivjuust ning küpset 200 C ahjus veel 10 minutit. Serveeri pitsat värske salatiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD