Mango-passioni kreemine kook rabarberiga

30 juuni 2016 0 comments
Rabarberihooaeg hakkab kergelt juba läbi saama, küll aga mõlkus mul veel mõttes üks rabarberikook. Sel hetkel kui uut mango ja passioni kohupiimamaiust proovisin tundsin et see on õige kooslus rabarberiga. Samas nii eksootiliste viljade maitse ja meie kodune rabarber, ei peaks ju niivõrd kokku käima, kuid just täpselt selline hapusus oli sellest maiusest puudu. Kook iseenesest komponentide poolest väga lihtne ning ka põhja osas võib mandlijahu puudumisel asendada selle sama koguse täisteranisujahuga. Küsite, miks just täistera nisujahu? Just seetõttu, et täisteranisujahu annab sellele põhjale sellise teistsuguse maitse ja tekstuurilise nüansi, lisaks  muidugi siis kõikidele muudele kasulikele omadustele mida täisteratooted meie kehale annavad :) Kui kasutada tavalise nisujahu jääb põhi selle koogi jaoks pisut ilmetu, aga keelatud ei ole kasutada tooraineid vastavalt oma äranäegemisele või vastavalt sellele mis kapis leidub.


 põhi:
75 g võid
150 g täistera nisujahu
25 g mandlijahu
50 g rafineerimata roosuhkrut
2-3 sl vett

Täidis:
400 g Mango- passioni koorene kohupiimamaiust (Otto)
100 g maitsestamata toorjuustu (Otto)
3 muna
150 g rabarberit

serveerimiseks värskeid maasikaid

Sega kokku jahud ja suhkur, haki sisse või ning mudi ühtlaseks. Lisa vesi ning töötle kuni taignast saad palli moodustada. Tõsta toidukilesse mässituna külmikusse 30 minutiks tahenema.
Kuumuta ahi 180 C-ni ning suru koogipõhi kandilise või 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta põhja 10-15 minutit. Samal ajal klopi munad kergelt lahti, lisa toorjuust ja kohupiimamaius, sega kuni saad ühtlase täidise. Vala täidis küpsenud koogipõhjale ning puista peale hakitud rabarber. Alanda ahjukuumus 160 C-ni ning küpseta kooki 30 minutit. Lase koogil jahtuda ning serveeri värskete maasikatega.




0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD