Kodujuustu ja spinatipirukas kama-täisterapõhjal

28 jaanuar 2015 5 comments
Mõnus pirukas, mis annab korralikus koguses valke, rasvu ja kvaliteetseid süsivesikuid. Hea oleks süüa sellist pirukat koos värske salatiga.


Põhi:
70 g taluvõid
175 ml täistera speltajahu
50 ml kamajahu
1/4 tl soola
2 sl külma vett
1 munakollane

700 g kodujuustu
100 g külmutatud spinatit
50 g riivitud juustu
60 g riivitud parmesani
riivitud muskaatpähklit
1 küüslauguküüs
1 muna
1 munavalge

Kuumuta ahi 200C-ni.
Sega jahud ja sool. Näpi toasoe või jahuga pudiks. Lisa munakollane ja vesi ning sõtkuda taignaks. Määri pirukavorm võiga ning suru taigen õhukese kihina pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta pirukapõhja 5 minutit.
Vahusta munavalge ja munakollane kergelt lahti. Lisa üleligsest vedelikust nõrutatud kodujuust, sulatatud spinat, riivjuust ja parmesan. Riivi hulka pisut muskaatpähklit ning pressi hulka 1 küüslaguküüs. Määri täidis põhjale ning küpseta 175C ahjus 20 minutit.


5 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    Kui sellist piklikku plaati pole, siis mis läbimõõduga võiks olla ümmargune lahtikäiv vorm näiteks, et pirukas normaalne välja tuleks?
    Või sobib sellest kogusest hoopiski suurele ahuplaadile?

    Tervitades, Liisa

  • Kristel ütles ...

    Tere Liisa,
    Suurele ahjuplaadile sellest kogusest ei jagu, siis on mõistlik võtta topelt kogused.
    Ümmarguses pirukavormis võiks valmistada retseptis antud kogustega kas 24-cm või 20 cm. Viimase puhul jääb siis pirukas pisut kõrgem ja vajadusel pikendada küpsemisaega.
    Mõnusat küpsetamist.

  • rebane ütles ...

    Tere

    Kust sellist ilusat lahtikäivat pirukavormi võiks endale soetada? Juba mõnda aega otsin madalat ristkülikukujulist laineliste servadega vormi ja ei ole kusagil näinud..

    Aitäh!
    Kristi

  • Kristel ütles ...

    Tere Kristi,
    Mina tellisin selle pirukavormi veebist, aga ka siin on selline müügil http://www.bonappetit.ee/koogivorm-non-stick-36x13x2-5cm-quiche-mc.html

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD