Kaerapõhjal kohupiima-õunakook

29 september 2014 4 comments
Klassikalist laadi õuna-kohupiimakook, kuid tavapärase sai-põhjal koogi asemel on kook hoopis tervislikumast kaerajahust ja -kliidest valmistatud põhjal. Kusjuures põhja juures ei ole kasutatud rasvainet ning jahud muna ning suhkruga annavad vägagi asjaliku koogipõhja.


Põhi:
100 g kaerajahu
50 g kaerakliisid
60 g suhkrut
2 muna

Täidis:
3 muna
70 g suhkrut
400 g ricotta kohupiima (Otto)
250 g ricotta kohupiimapastat rosinatega (Otto)
250 g ricotta kohupiimapastat (Otto)
1 dl sarapuupähklipuru
4-5 õuna

1. Sega kaerajahu, kliid ja suhkur ning sega kokku lahtiklopitud munadega. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud kandilise või ümmarguse koogivormi põhja. Põhja saab mugavalt vormi põhja suruda märgade kätega.
2. Puista põhjale ühtane kiht sarapuupähkli puru.
3. Vahusta munad ja suhkur tihedaks vahuks, lisa juurde ricottad ning vahusta ühtlaseks.
4. Koori ja puhasta õunad. Lõika viiludeks ning säti kohupiimatäidisele.
5. Eelkuumuta ahi 180C-ni ning küpseta ahju keskmises osas 40 minutit. Enne lõikamist lase koogil jahtuda.

4 comments:

  • Kristel ütles ...

    Tere, mul on siin kooks tehtud vorm umbes 30x20cm suuruses ahjuvormis. Võib ka ahjuplaadil seda kooki teha aga siis jääb koogikate õhukesem.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD