Kevadine leivamääre karulauguga

16 mai 2013 2 comments
Ülilihtne leivamääre või miks mitte ka külm kaste, kui seda keefiriga vedelamaks teha ning kasvõi värskete keedetud kartulitele valada või kasutada dipikastmeks juurviljade kõrvale. Mina sõin seda röstitud rukkileivaga, kuid kõik eelnevalt nimetatud variatsioonid tulevad ka peagi katsetamisele. Kui värske karulauk on otsas võib maitse järgi lisada karulaugupestot.


Vajad:
200 g maitsestamata ricotta kohupiima
2 kirsstomatit
2 väikest (60g) värsket kurki
peotäis värsket karulauku
Himaalaja soola (või tavalist soola)
värskelt jahvatatud pipart
(Soovi korral kastme vedeldamiseks) keefiri

Koori kurk ja lõika tomatid, kurk ja karulauk väiksemaks. Sega kõik koos ricottaga blenderisse kokku ning purusta ühtlaseks. Kui segu on liiga paks võid vedeldamiseks lisada keefiri. Maitsesta soola ja värskelt jahvatud pipraga. Sobib serveerimiseks nii leivakattena kui ka juurviljade dipikastmena.

2 comments:

  • Gerli ütles ...

    Mina lisasin kurgi asemel näiteks avokaado, tuli lihtsalt nii hea! Ja üldse on nii tore lugeda sinu postitusi söökidest, neid nimetaks ülivõrdes, sest need on lihtsad ja kodused....viimasel ajal on toidulaud olnud päris mitmekesine! :)
    Aitäh!

  • Kristel ütles ...

    Väga hea mõte on lisada avokaadot - peaks ka proovima, sest avokaadost valmistatud guacamole maitseb mulle väga ning kujutan ette et see võib tõesti väga hea olla.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD