Supermahedik maasikate, mandlipiima ja maapähklivõiga

03 mai 2013 2 comments
Täna on lausa imeline päev, seda just seetõttu et päike paistab ja tuult ei olegi. Lõpuks saab terassil päikese käes mõnusat päevitada ja mahedikku juua :) Mahedik, on lisaks veel väga vahva eestikeelne sõna, mis on tulnud  inglise keelsest sõnast smoothie.
Aga nüüd selle joogi ja sisu juurde tulles leidsin sellise komplekti suht juhuslikult. Nimelt hispaania maasikad on juba ka valmis ja minumeelest on need hetkel nii odava hinnaga, et tihti ei leia suvel ka sellise kilohinnaga marje. Samas maasikad on hetkel nii valmis, et kaua need ei seisa ja kui ostmisega pisut liialdada saab üleliigsed maasikad edukalt näiteks selle mahediku sisse panna. Lisasin veel mandlipiima kuid selle asemel võib kasutada tavalist piima. Siiski minumeelest annab mandlipiim just mõnusa kergelt mandlise maitse - soovitan igaljuhul proovida. Mandlipiima võib ise valmistada aga seda on müügil ka ökopoodides. Maapähklivõi oli minul suhkruta ja ostetud ka ökopoest, kuid ka siin võib kasutada tavalist ja suhkruga versiooni.
Lõpuks - miks supermahedik? Seda just seetõttu, et see mahedik kuulub supertoitude valdkonda, mis sisaldab rikkalikult valkude, b vitamiini, antioksüdantide ja mineraalainete poolest tuntud Chia seemneid. Lisaks on Chia seemnetel omadus vedelikus paisumisel muutuda želatiinitaoliseks ja sobib seetõttu eriti hästi ka kuna muudab vedelama kontsistentsi pisut kreemjamaks.

2 portsu
400 g värskeid maasikaid
300 g mandlipiima
1 sl (20g) Maapähklivõid (minul oli Biona)
1 tl (15ml) Chia seemneid

Vala blenderisse maasikad, mandlipiim ja maapähklivõi. Surista segamini, lisa juurde Chia seemned ning surista veelkord kergelt, et seemned seguneks. Lase mahedikul enne jooma hakkamist külmkapis 15 minutit seista.


2 comments:

  • Kristel ütles ...

    Müügil on ka ökopoodides, näiteks
    1) http://www.looduspere.ee/toidukaubad/piimad-ja-piima-asendamiseks
    2) Biomarketis olen näinud - http://www.biomarket.ee
    3) Ökosahver - http://www.sahver.ee/pood/piimavabad-joogid
    Ilmselt on neid veel. Siiski võib mandlipiima ka ise teha - see on üllatavalt lihtne.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD