Pariis ja sidrunimaitseline ricotta juustukook

22 oktoober 2012 0 comments
Sügis on minujaoks sidrunikookide aeg, eks ilmselt organism nõuab täiendavat c-vitamiini doosi. Kuigi vaevalt, et siit koogist seda saab aga selliste kookide järgi isutab meeletult. Algas see kõik sellest, kui septembri alguses käisime Pariisis, ning pühapäeva lõunaks võtsime oma hotelli kõrval olevast kohvikust kaasa maailma parimat sidrunikoogi. Kaasa ostsime neid muidugi sellepärast, et järjekord istekoha saamiseks oli uksest välja ning hiljem googeldadest selgus, et tegemist oli ka ühe hinnatuima kohvikuga pariisis. Niisis ostsime sealt need imehead koogid kaasa ja suundusime Louvre parki neid sööma - oeh...need olid tõesti imehead.
Pärast Pariisi ei saa ma kohe kuidagi sidrunikooke oma peast välja ja niisis valmis juba teine sidrunikook, mis küll ei meenutanud Pariisis söödut, kuid see eesmärk sellel koogil ei olnudki.
Koogi retsept on mugandatud kujul creative cooking Vahemere retseptiraamatust, mis kolimise käigus raamaturiiulilt leidsin.
Vajad:
180g digestive küpsiseid
75g võid
20g mandlijahu

450g ricottat (200g ricotta kohupiima ja 250g ricotta kohupiimapastat) (Otto)
230g maitsestamata jogurtit (nt nopri) või kreeka jogurtit
100g suhkrut
3 muna
3 sidruni koor ja mahl
10g maisitärklist

kaunistamiseks:
1 sidrun
1sl mett

1. Kuumuta ahi 180C-ni. Sulata või ning purusta küpsised ning sega kokku mandlijahuga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ning küpseta 10 minutit.
2. Samalajal riivi sidrunikoor ning pressi sidrunitest mahl välja. Sega mikseriga ühtlaseks ricotta, jogurt, suhkur, munad, maisitärklis, sidrunimahl ja sidrunikoor. Vala segu küpsisepõhjale ning küpseta 180C juures 40 minutit, lülita ahi välja ning lase kinnises ajus veel 20 mintit jahtuda. Lase täiesti koogil maha jahtuda ning valmista sidrunist kate.
3. Selleks viiluta sidrun õhukesteks viiludeks, eemalda seemned. Kuumuta pann ning täida viilutatud sidrunitega. Vala peale niipalju keevat vett, et sidrunid oleks kaetud ning kuumuta 5 minutit. Tõsta köögipaberile nõrguma. Kuumuta mesi madalal kuumusel, aga jälgi, et see keema ei läheks. Kasta sidruniviilud mee sisse ning lao koogile.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD