Osso Bucco

22 oktoober 2012 0 comments
Kerged salatid on selleks aastaks unustatud ja köögi vallutavad hautised ja tugevamad liharoad. Osso bucco on itaaliast pärit talumehe roog, mida saab valmistada kaasaegselt moel, nagu mina seda tegin või klassikalisel moel kasutades maitsestamiseks kaneeli, loorberit ning sidrunikoorest, küüslaugust ja petersellist valmistatud gremolatat. Kui üldiselt serveeritakse tomatikastmes valmistatud osso buccot polenta või kartulipüreega sõime meie seda hoopiski riisiga ning see maitses oivaliselt.
Retsept on jällegi võetud Creative cooking Itaalia raamatust ning mugandatud kapis leiduvaga.

Vajad 6-le:
1,5kg kondiga vasikaliha
jahu
oliivõli
2 porgandit
2 keskmist sibulat
2 sellerivart
2 küüslauguküünt
3 dl veiseliha või köögivilja fondi (puljongit)
2 dl valget veini
200 g purustatud tomateid basiilikuga
1sl peterselli
soola-pipart


1. Tee vasikaliha äärtesse sisselõiked, et liha küpsemisel ei kaarduks ülespoole.
2. Haki sibul, porgand, seller ja küüslauk peeneks.
3. Kuumuta suurel pannil õli, kata liha mõlemad küljed jahuga ning pruunista 2-3minutit mõlemalt poolt. Eemalda pannilt ning mähi fooliumisse sooja.
4. Lisa pannile küüslauk, sibul porgand ja seller ning kuumuta 5-8 minutit. Lisa valge vein ja küpseta kuni alkohol on aurustunud. Lisa purustatud tomatid ja puljong. Lisa juurde vasikaliha.
5. Lase segu keema ning maitsesta peterselli, soola ja pipraga. Vähenda kuumust ning hauta kaane all umbes 1,5-2 tundi või kuni liha eemaldub kontidelt. Serveeri kartulipüree või riisiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD