Suvine šokolaadi toorjuustu kook värskete maasikatega

14 juuli 2012 0 comments
Mõnus kook, eriti suvel värskete maasikate või vaarikatega. Mina valmistasin selle ühele kokkutulekule kaasa, kus oli palju toredaid inimesi ja palju lapsi. Erilisemaks puhuks võib suure koogi asemel küpsetada ka palju väikseid, alltoodud kogusest jätkub umbes 15 pisikeseks portsjonikoogiks.

Vajad:
150 g võid
200 g nisujahu
50 g palmisuhkrut või muud pruuni suhkrut
50 g mandlijahu või purustadud mandlilaaste
1/4 tl soola
1 munakollane
1tl vaniljesuhkrut
30ml külma vett

1 pakk Odense Nougat pähklikreemi

4 karpi Milka toorjuustu (Philadelphia)
4 lehte želatiini

400g värskeid maasikadi või vaarikaid

1. Sega omavahel jahu, mandlijahu (või purustatud mandlilaastud), sool,  suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa hulka toasooja või tükid. Sega või haki noaga segu kuni see on purutaoline. Sega hulka munakollane ja külm vesi. Sega tainast kuni moodustub taignapall, vajadusel lisa veel veidi külma vett. Vajuta taignapall lapikuks ning aseta toidukilesse mässituna külmikusse 30 minutiks tahenema.
2. Kui tainas on tahenenud, rulli jahusel pinnal õhukeseks ning tõsta ettevaatlikult 26-28cm läbimõõduga koogivormi selliselt, et kaetud on vormi põhi ja ääred. Vooderda vormi ääred fooliumiga ning küpseta 180C juures 15 minutit, eemalda fooliumist ääred ning küpseta veel 5-7 minutit või kuni koogipõhi on kuldselt pruun. Jahuta!
3. Määri jahtunud koogipõhjale Nougati pähklikreem.
4. Aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ning sulata kuumakinldas nõus kuumavee vanni kohal, kuni želatiin on sulanud vedelaks. Sega toasoe Milka toorjuust ühtlaseks ning lisa vähehaaval sulanud želatiiniga. Vala täidis koogipõhjale ning aseta 6 tunniks kuni üleööks külmkappi. Enne serveerimist lõika peale värskeid maasikaid või kata värskete vaarikatega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD