Salati eri: Caesar saiakorvides, köögivilja-juustuvardad küüslaugukastmega, kurgi-redise salat mündiga ja värske suitsukalasalat

17 juuli 2012 0 comments

Sain suve hakul mõtlemisainet ja parajalt mõnus väljakutse oli valmistada nelja erinevat salatit, kasutades sealjuures valmiskastmeid. Õnneks oli mul siis käimas just tõeline salatimaania ning ühel nädalavahetusel sai maha peetud üks tore aiapidu alljärgnevate salatite ja veini seltsis. Minu eriliseks lemmikuks, mida olen hiljem ka korduvalt grilli kõrvale teinud, sai redise-kurgi salat, kuigi ka kõiki teisi olen ühel või teisel moel mõne aja möödudes kordanud, nii et avaldamist väärivad nad kõik.


Caesar saiakorvides
Vajad 12 tk:
12 viilu kandlilist röstsaia
1 dl oliivõli
2 küüslauguküünt
pisut soola
rooma salatit
Felix Caesar salatikastet
1dl värskelt riivitud parmesani

Korvikeste tegemiseks lõika saiadel ääred ära. Sega kokku oliivõli, purustatud küüslauguküüned ning maitsesta kergelt soolaga. Määri saiad küüslaugumaitselise oliivõliga ning suru muffinipanni pesadesst. Küpseta 170C ahjus 5-10 minutit või kui saiad muutuvad kuldseks. Jahuta! Rebi rooma salat suupärasteks tükkideks, sega kokku caesari kastmega ning täida jahtunud saiakorvikesed salatiga. Riivi peale parmesani ning kaunista poolitatud kirsstomatiga. 

Salativardad küüslaugukastmes

Vajad:
kollaseid ja punaseid kirss- või ploomtomateid
värsket kurki
Eesti juustu
Felix Küüslaugu kastet

Lõika kurgid paksemateks viiludeks ja juust kuubikuteks. Aja köögiviljad vaheldumisi juustuga puidust grillvardale. Klaasi või topsi põhja vajuta küüslaugukastet ning torka vardad kastme sisse.


Kurgi-redise grillsalat mündiga

Vajad:
värsket redist
värsket kurki
punast sibulat
münti
Felix Itaalia salatikastet

Viiluta kurk ja redis õhukeseks. Mugav on selleks kasutada köögiviljakoorijat. Viiluta sibul peenikesteks viiludeks. Haki münt ning sega kõik kompunendid kokku. Vala üle itaalia salatikastmega ning serveeri grillliha kõrvale.

Värske salat suitsukalaga
rukolat
frillice salatit
kirsstomateid
värsket kurki
kollast paprikat
valget suitsukala (nt heiki)
keedetud muna
Felix Thousand island kastet

Rebi salat suupärasteks tükkideks. Viiluta kurk ja poolita kirsstomatid. Lõika paprika viiludeks. Sega salatid, kurk, tomat ja paprika segamini. Puhasta luudest suitsukala, tükelda keedumuna ning lao kihiti salati peale. Kõige peale pigista kaste.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD