Sõstrakook kreemise ricotta täidisega

01 august 2011 2 comments
Meie kodumaal ei ole vist koogisõpra, kes juubelitordi pulbrist ei ole midagi kuulnud. Kuigi mina ei ole sellest valmistatud kookide sõber olin siiski mingiks puhuks selle endale sahtlisse soetanud. Pakendi juhendi järgi ei valmistaks ma seda vist kunagi aga ka laialt levinud kohupiim ja pulber kihiti laotuna ei istu see kook mulle - tundub kuidagi kuiv ja liiga magus. Täna, sain ämmalt 2kg mustsõstraid ja u samapalju punaseid sõstraid hakkas koogiisu kusagilt ajusopist kratsima, mispeale tegingi hilisõhtul a´la kapist kokku ühe koogi. Etterutates võin öelda, et kook sai superhea ning ammu pole meie pere peamise koogikriitiku suust kuulnud sõnu : super super super!

Kook ise maitseb mõnusalt magus, marjaselt hapukas, milles on kreemine ricottatäidis ning krõbe kate - mida veel ühelt koogilt soovida võib kui mitte kõik eelpool nimetatut.

Põhja jaoks:
150g digestive küpsiseid
50 g võid

Täidisesse:

250g ricotta kohupiimapastat
250g 20% hapukoort
4sl Vilma Juubeli tordipulbrit
2 muna
1 sl suhkrut
1tl vaniljeekstrakti
150g mustsõstraid (sobivad ka külmutatult)
100g punaseid sõstraid (sobivad ka külmutatult)

Kate:
100g võid
ülejäänud pakk Vilma Juubeli tordipulbrit
1sl sidruni mahla

1. Purusta küpsised peeneks ning sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru segu 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
2. Vahusta munad ja suhkur vispliga kergelt vahtu, sega juurde ricotta, hapukoor, vaniljeekstrakt ning 4 sl juubeli tordipulbrit, Sega korralikult ühtlaseks ning vala küpsisepõhjale.
3. Puista täidise peale punased sõstrad ja mustsõstrad.
4. Sulata või ning vala sulavõisse järelejäänud Juubeli tordiplber ning mudi seni kui tekib purutaoline mass. Puista valminud puru täidisele.
5. Küpseta kook 200C-ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit ning lülita ahi valja ava ahjuuks ning jäta kook sinna tahenema.
Serveeri jahtunult!

2 comments:

  • Unknown ütles ...

    See kook on tõesõna lihtsalt jumalik! Nii kreemine, pealt mõnusalt krõbe ja magususele on tasakaaluks just parajalt hapukad marjad. Kõik, kellele seda kooki teinud olen ja maitsnud on, on samuti kiitnud taevani ja saab kuulda rahulolevat mõmisemist koogitükki mugides. Aitäh nii suurepärase retsepti eest, kindlasti üks lemmikuimaid kooke! :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD