Ricotta juustukook

23 august 2011 3 comments
Juustukook ei pea olema sugugi valmistatud toorjuustust. Äärmiselt lihte on seda valmistada ka ricottast. Lahjem ning tervislikum viis koogiga maiustada on igatahes sellise koogiga kui endale seda luksust keelata - mina seda endale ei keela ja ei pea sugugi selga tõmbama kapis kõige suuremad leiduvad


Vaja läheb:
põhja jaoks:
150g digestive küpsiseid
50g võid

Täidiseks:
600g ricotta kohupiima (nt Otto ricotta kohupiim või kohupiimapasta)
300g hapukoort
2dl suhkrut
3 muna
1tl vanilje ekstrakti (1/2tl vaniljepulbrit)
1sl vedelat mett
pisut riivitud sidrunikoort

vahele 2,5dl mustsõstraid või muid marju sh sobivad ka külmutatud marjad.

1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Kata 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsisepuruga.
2. Kata põhi marjadega.
3. Sega kõik tädise komponendid ühtlaseks massiks. Vala ettevaatlikult küpsisepõhjale ning küpseta 180 C ahjus 40-45 minutit. Võta kook ahjust välja (kook peab ajust välja võttes olema keskelt pisut võbisev) kata kook fooliumiga ning lase toas täielikult maha jahtuda. Aseta üleööks külmkusse.
4. Kata kook marjadega või naudi niisama värskelt valmistatud kohvi kõrvale.




3 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD