Täidetud suvikõrvitsad

22 juuni 2011 4 comments
Maasika aeg hakkab varsti läbi saama aga see eest jõuab kätte suvikõrvitsate valmimise aeg. Selle täidetud suvikõrvitsa ideele tulin, kui ükspäev Jamie saadet vaatasin ja seal täidetud kõrvitsaõisi valmistati. Need toidud pole küll üldse omavahel seotud aga just selle saate ajal tekkis idee täita suvikõrvits lihatäidisega.
Vaja läheb (4le):
2 suvikõrvitsat
180 g veise hakkliha
50g ricotta kohupiima
4 viilu juustu
1 viil saia
1 šarlottsibul
1 muna
2 sl ketšupit
2 tk küüslauguküünt
1 sl võid
tüümiani
soola

Lõika suvikõrvitsad pooleks. Kraabi lusikaga (või nt jäätisekulbiga) sisu välja. Kuna suvikõrvitsas on palju vedelikku aseta täidise valmistamise ajaks köögipaberi sisse. Kuumuta pannil ,keskmisel kuumusel, või ning lisa tükeldatud küüslauk, šarllottsibul ning tüümian. Kui maitsed on segunenud lisa hakkliha ning prae liha kergelt läbi. Tõsta kõrvale. Lõika sai väikesteks kuubikuteks. Täidise valmistamiseks sega kokku suvikõrvitsatest välja kraabitud sisu, saiakuubikud, muna, hakklihasegu, ketšup ning ricotta. Sega ühtlaseks ning maitsesta vajadusel pisut soolaga ning jäta külmikusse umbes 1 tunniks maitsestuma. Mässi suvikõrvitsad paberist lahti, maitsesta soolaga ning täida täidisega. Kata juustuviiluga ning küpseta 175C juures 20 minutit.

4 comments:

  • Katriin ütles ...

    kuna ma pole kunagi ricottaga kokku puutunud ja ei tea, mis see täpselt on ning Küprosel seda ei müüda vist, siis äkki soovitad midagi selle asemel - kodujuust?

  • Kristel ütles ...

    Vaatasin, et küprose juust pehme Anari peaks olema midagi ricottasugust aga see on valmistatud kitse või lamba piimast. Kodujuust sobib pm ka aga neil on ricottaga võrreldes ikkagi maitsevahe.

  • Katriin ütles ...

    ma hakkasin täna ikkagi tegema ja avastasin, et ainult 1 suvikõrvits oli alles. tegin siis hoopis baklažaaniga ja ricotta asendasin ikkagi kodujuustuga. Muidu tuli väga hea, sisu just, aga baklažaan oleks tahtnud kauem ahjus olla - vast nii 40 min isegi.

  • Kristel ütles ...

    hmm, mul oli suvikõrvits ahjust välja võttes veel mõnusalt krõmps aga vb tõesti kui tahta pehmet võib kauem küpsetada. Baklazaani ma ise ei armasta seega ma isegi ei oska arvata kuidas ta küpseb, ehkki arvan et nad ju suht "sugulased" olema suvikõrvitsaga et ehk ei peaks kauem küpsema.

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD