Magusat emadepäeva! Toorjuustutort valge šokolaadi ja punaste sõstardega ning Maasika-ricottakoogid

08 mai 2011 0 comments
Ilusat ja magusat emadepäeva kõikidele emadele!
Olin täna väga vaaritamistujus ning kuigi oli mulle antud vaba päev kõikidest kohustustest siis köögist mind ikkagi välja ei aetud.

Esimesena valmis toorjuustutort valge šokolaadi ja punaste sõstardega, mis küll nime poolest tundub keeruline, kuid tegelikult võtab äärmiselt vähe aega ning valmib vaid kokkusegamisvaevaga. Maitseb see eest väga väga hästi. Punased sõstrad koogi peal tasakaalustavad veidi seda äärmiselt magusat suutäit aga sellegipoolest ei jaksa seda kooki üle ühe tüki korraga süüa - seega tõeline magusasõbra lemmik.


Vaja läheb põhja jaoks:
250g digestive küpsiseid
75g võid
Täidise jaoks:
400g maitsestamata toorjuustu nt (Philadelphia Original)
300g valget Ritter Sport šokolaadi
2dl vahukoort
1tl vaniljesuhkrut
0,5tl purustatud vaniljet
1sl sidrunimahla

Katteks:
punaseid sõstraid või muid hapukamaid marju

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Sulata šokolaad veevannil või mikrolaineahjus. Vahusta vahukoor ning sega mikseriga omavahel toasoe toorjuust ja sulatatud šokolaad ja vaniljesuhkur ning purustatud vanilje ning lõpuks vahustatud vahukoor. Kalla segu vormi ja hoia enne serveerimist mõned tunnid külmkapis. Enne serveerimist kata üle punaste sõstardega.


Teiseks valmisid Maasika- ricottakoogikesed, mis olid maitselt nii head ja kerged, et oli oht end neid sööma unustada.



Vaja läheb põhja jaoks:
150g digestive küpsiseid
75g mandlilaaste
1sl suhkrut
75g võid

Täidise jaoks:
500g Ricotta kohupiimapastat (Otto ricotta kohupiimapasta)
300g maasikaid
4 muna
1dl suhkrut
0,5tl purustatud vaniljet
1tl vaniljesuhkrut
0,5 sidruni mahl ja riivitud koor

Purusta küpsised ja mandlilaastud köögikombainis. Lisa suhkur ja sulatatud või ning sega ühtlaseks. Suru küpsisemass võitatud 24cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Eelküpseta 175C juures 10 minutit. Tükelda täidise tarbeks maasikad. Vahusta suhkruga munad sega hulka ricotta, vaniljesuhkur, sidrunimahl ja sidrunikoor. Viimasena lisa tükeldatud maasikad. Jaga täidis põhjale ning küpseta 20-30 minutit või kuni pind on hüübinud. Kaunista maasikatega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD