Vahemere singirullid

09 aprill 2011 0 comments
Täiskäik edasi euroopa toitude valmistamisele, sest just sellejärgi mul veel endiselt isutab. Ükspäev, kui poes serrano sink mu tähelepanu pälvis hakkasid kohe maitsemeeled tööle ning mõte jooksma. Täna lõunaks valmis seesugune suupiste - jah lõunaks, sest kes siis seda saabunud valget aega ikka selliselt raiskab, et ilusad loomuliku valgusega pildid jäävad tegemata. Ammugi ei suuda näljased suud neid maitsvaid rullikesi õhtuni külmikusse seisma jätta. Kuigi meie sõime seda lõunaks, mil veini veel lahti ei kruti, siis sobivad need soolased suupisted ka imeliselt veini kõrvale mõnusaks õhtupoolikuks.

Mina valmistasin ühest singiviilust 1 rulli, kuid soovitan üks viil lõigata neljaks, pikkupidi kitsamaks ning lühemaks, siis valmib täpselt suupärane amps ja ei pea seda suhteliselt vintsket lihaampsu väiksemaks närima. Tõenäoliselt sobib täidis ka proscuiutto ehk parma singiga.

Vaja läheb (u 8 suurt või 16 väikest rulli)
100g serrano sinki
100g ricotta Otto kohupiima
2sl Felixi klassikalist majoneesi
10g riivitud parmesani (nt Džiugas)
soola
sidrunipipart
sidrunimahla

Sega täidise komponendid omavahel, maitsesta kergelt soola, sidrunipipra ning vähese sidrnimahlaga. Lõpuks keera täidis singiviilu sisse.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD