Pikkpoiss tomati-mozzarellatäidisega serveeritud ahjuköögiviljade ja külma kastmega

21 veebruar 2011
Vahest on juba pea tühi mida õhtusöögiks võiks teha, seda enam, et suurem laps on kuidagi väga pirtsutajaks muutunud. Mitut sööki ma siiski ei kavatse valmistama hakata ning mu eesmärk on ikkagi ju, et kõik söönuks saaks. Täna sai tehtud siis seesuguse täidisega pikkpoiss ja laps küsis seda isegi juurde, järelikult see toit läheb kordamisele. Ma ise küll tundsin, et täidist ja basiilikut oleks võinud pisut rohkem olla aga eks järgmine kord valmistan rohkema täidisega.


400g segahakkliha
1/2 pakki Buon Giorno mozzarella kirsse
4-5 kirsstomatit
2 viilu saia
2 küüslauguküünt
1sl magusat tšillikastet
1 muna
1 sibul
soola
pipart
kuivatatud basiilikut

Leota sai väheses vees, mudi puruks. Sega saia juurde hakkliha, tükeldatud sibul, purustatud küüslauguküüned, muna ning maitsesta soola, pipra ja tšillikastmega. Jaga hakkliha umbes pooleks, mina kasutasin ahjuvormi ning panin pool segust vormi (kui soovid küpsetada ahjus pikkpoissi ilma vormita siis vormi lai päts) keskmisele osale ladusin peale tükeldatud tomatid, tükeldatud mozzarella kirsid ning raputasin peale pisut kuivatatud basiilikut. mätsi teine pool segust täidise peale nii, et kõik on lihaga kaetud (sama tee vormita küpsetamisel). Küpseta 200c ahjus 50 minutit.

Juurde valmistasin ahjukartulit porgandi ja sibulaga. Sibul annab selliselt valmistatuna kartulile ja porgandile väga mõnusa maitse.
Selleks koori kartulid-porgandid, tükelda suupärasteks tükkideks. Viiluta sibul suuremateks rõngasteks. Sega oliivõliga ning maitsesta kartulimaitseainega ning küpseta 200c ahjus 30-40 minutit.

Suurepäraselt sobib siia juurde hapukoore-sibula külmkaste. Selleks segasin 2/3 hapukoort, 1/3 majoneesi, natukese soola, sidrunipipra ning hakitud rohelise sibulaga.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD