Olari ahjupraad

13 veebruar 2011

Olin siin terve nädala täiesti haige ja köögipoole ei soovinud nina ka pista. Sellel ajal oli köögis toimetajaks mu kaasa. Kui selle toidu välimust nägin, siis ei saanud jätta seda pildistamast ning ilmselgelt oleks olnud ande raiskamine, kui siin seda ei esitle. Kuigi, ma ei olnud söömisest veel vaimustuses siis maitsesin selle siiski ära ja vääris kiidusõnu.

Vaja läks:
1 kg kaelakarbonaadi
1 paprika
1 sibul
1 küüslauguküüs
2sl mett
soola
pipart
oliivõli

1. Lõika juurviljade jaoks u 50g pekisem lihatükk. Ülejäänud lihatükil prae kõik küljed oliivõlis selliselt, et tekiks krõbe koorik. Määri liha kõik küljed meega ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika küüslauguküüs neljaks ning aseta koos lihaga küpsetuskotti. Küpsetuskotil lõika ülemine ots ära et õhk saaks liikuma. Küpseta 180C juures 45 min ning viimased 15 minutit lõika koti ülemine osa lahti.
2. Samal ajal kui liha on ahjus keeda kartulid.
3. Võta esmalt suure lihatükki küljest eemaldatud 50g tükk ning haki väikesteks kuubikuteks. Prae juba eelnevalt liha praadimisest alles jäänud vedelikus väikesed lihatükid. Lõika sibul rõngasteks ning lisa lihatükkide juurde. Kui sibul on kuldne, lisa juurde viilutatud paprika ning keedetud kartul. Sega kergelt läbi ning vala ahjuvormi, selleks viimaseks 15 minutiks, kui liha küpseb lahtiselt.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD