Pardirind punaveini kastmega

20 oktoober 2010 0 comments

 Endiselt olen linnuliste lainel, sest külmikus on veel niivõrd palju linnulisi, mis kõik vajavad söömist. Kuna BB hakkas lähenema siis selleks korraks võtsin ette pardirinna. Ma pole oma elus mitte kordagi parti teinud. Googeldasin ja tuhnisin netis, et leida võimalikult lihtne ja maitsev valmistusviis. Lõpuks, leitud teadmistest pungil, otsustasin parti mitte maitseainetega üle kuhjata ja valmistada see vaid soola- pipraga ning kõrvale teha punase veini kastet ja ürdikartuleid. Tulemus oli lihtsalt oivaline. Kuna ma pigem olen verejanulisem lihasööja siis minu retsept on medium valmistusviis. Kui tahta medium plussi või Welldone, tuleks liha küpsemisaega pikendama vastavalt lihatüki suurusele


Vaja läheb u 3-4 sööjale :
600g nahaga jahutatud pardirinna fileed
soola
pipart

punase veini kastme jaoks:
1dl lihapuljongit
1dl punast veini
25g võid
1 sl jahu
1tl peenestatud rosmariini
musta pipart
1sl mustika moosi
1sl sojakastet

Liha valmistamine:
1. Lõika pardifileel nahk pealt ruuduliseks, et kuumutamisel saaks enamus rasvast välja voolata.
2. Aseta pardirind külmale pannile, nahk allapoole ja keera temperatuur maksimumini ning lase rasval 10 minutit sulada. Pruunista nahapoolt, kuni see on kaunilt pruun ja krõbe. Maitsesta praetud pool soola-pipraga.
3. Pruunista ka teine pool ning maitsesta.
4. Tõsta liha, nahk ülevalpool, ahju 200°C juurde ja lase umbes 5 minutit järelküpseda. Täpsem aeg sõltub filee suurusest, pigem küpseta vähem, kui liiga palju.
5. Keera rinnafileed fooliumisse, jäta 10 minutiks seisma, et mahlad kinni jääksid.
Seni kui liha tõmbab, valmista kaste.

Kastme valmistamine:
1. Mõõda keedunõusse lihaleem ja punane vein.
2. Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.
3. Sega omavahel toasoe või ja jahu, kuivõi ja jahu on segatud lisa sinna purustatud rosmariin ja sojakaste.
4. Lisa segu kastmele pidevalt segades.
5. Keeda mõni minut.
6. Maitsesta musta pipraga. Kui maitse tundub mage võid lisada pisut soola või täiendavalt sojakastet.

Lõika pardirinnast peened, u 1cm viilud ning serveeri koos kastme ning ürdikartulitega.



0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD