Vanaema Anu õunakook

17 september 2010 3 comments
Sellesügisene teine õunakoogi retsept pärineb ämmalt. Tegelikult tal mingit retsepti küll ei olnud, kuid kook tuli imehea. Üldsegi mitte kuiv ning parajalt magus ning õunane. Mul on juba veerand kooki söödud, näis kas ülejäänud perele ka jääb kui nad õhtuks koju laekuvad.

Vaja läheb:
450g muretaigent

Kate:
500g ricotta kohupiimakreemi (Otto)
4-5 õuna
2 muna
1,5dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut
0,25tl jahvatatud vaniljet või 1tl vaniljesuhrut
cacao ja tsilli maitseainet

1. Kuumuta ahi 200c-ni. Vooderda 24cm lahtikäiv koogivorm seest taignaga nii et tainas ulatuks ülemise ääreni. Tee kahvliga muretaignasse mõned augud. Pane taignaga vooderdatud vormi küpsetuspaber ja vala vorm täis kuivatatud herneid. Aseta vorm ahju 8 minutiks. Seejärel eemalda herned ja küpsetuspaber ja pane vorm uuesti ahju 5 minutiks.
2. Koori ja viiluta õunad ning aseta vormi põhja üks kiht õunu. (ülejäänud õunad lähevad peale)
3. Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munavalgetele mõni tera soola (see aitab munavalgel paremini vahustuda) ning 1sl suhkrut ning vahusta tugevaks valgeks vahuks. Munakollastele lisa ka pisut suhkrut ning vahusta.
4. Sega ricotta hulka ülejäänud suhkur, vaniljesuhkur ning vaniljepulber. Lisa kohupiimasegule vahustatud munakollane ning kõige lõpuks munavalge. Sega ettevaatlikult täidis läbi ning vala eelnevalt vormi laotud õuntele.
5. Pane kook ahju ning küpseta 200c juures 10 minutit.
6. Kui kook on pisut küpsenud võta ta ahjust välja ning lao peale ülejäänud õunaviilud ning raputa peale pisut suhkrut ning õrn kiht Cacao ja Tsilli maitseainet. Küpseta veel u 30 minutit, kuni kook hakkab pealt pisut pruunikaks minema. Kook on ahjust välja võttes keskel pisut vedelam, kuid jahtudes taheneb.

3 comments:

  • Anonüümne ütles ...

    herned? misjaoks need seal tahavad laiutada ja veel küpsetuspaberiga koos??? ja kas küpsetuspaber taignale otsa? :O

  • Anonüümne ütles ...

    Gerta- tegin seda kooki. SUPERHEA!!! Kindlasti jääb see retsept korduvkasutusse. Aitäh hea retsepti eest!

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD