Kodujuustutort mustsõstra kattega

25 juuni 2010 0 comments


Maheda maitsega tort, mida süües ei ole aru saada, et see on valmistatud kodujuustust.

Vaja läheb põhja jaoks:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl jahu
0,5 tl vaniljesuhkrut
1 munakollane

Täidis:
400g kodujuustu
250 g hapukoort
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor ja mahl
2 dl vahukoort
12 želatiinlehte

Peale:
300 g musti sõstraid
1 dl suhkrut
0,5 dl vett
4 želatiinilehte

Kuumuta ahi 180 kraadini. Näpi või, suhkur, jahu ja vaniljesuhkur pudiks. Lisa munakoallane ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ning küpseta 20 minutit. Täidise jaoks sega kodujuust, hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Pane želatiinlehed veidikeseks ajaks külma vette paisuma, pigista üleliigne vesi välja ning sulata kuumaveevannis. Sega želatiin kodujuustuseguga. Lisa vahustatud koor. Vala segu vormi jahtunud koogipõhjale ja pane külmkappi tarretuma. Katte jaoks sega marjad suhkru ja veega ning püreeri ühtlaseks. Suru segu läbi sõela. Sega juurde eelkirjeldatud viisil ette valmistatud želatiin. Vala segu tordile ja hoia veel vähemalt 2 tundi külmkapis.

Allikas: Tordiraamat

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD