Karulaugukastmes köögivilja ja riisinuudlid vürtsiste krevettidega

15 mai 2016 0 comments
20160515_0862Täna sai valmistatud üks suhteliselt spontaanne roog - sest turul hakkasid silma ilusad krevetid ning vahepeal sai põigatud ka metsa karulaugule, ning kuna ma eelmisel nädalal sain prooviks ühe mandoliinlõikuri siis mul oli hea võimalus suvikõrvitsad ja porgandid ribastada ning lisada juurde riisinuudlitele. Nuudleid katab karulugust ja spinatist roheline toorjuustukaste siis imestada võib selle üle, et isegi  pirtsakamad (no need lapsed ikka) toidunautlejad ei pruugi tähele panna, kui palju köögivilju nad tegelikult ära söövad. Minul olid selkorral köögiviljanuudlid tehtud mandoliinlõikuriga, kuid müüakse ka köögiviljade spiraallõikurit, mis õpetuste järgi peaks tegema väga ägedaid köögiviljade nuudleid, kuid sellist aparaati ma ei ole veel proovida saanud.
See roog vajab võibolla pisut rohkem ettevalmistust, kuid lõppkokkuvõttes on toit väga lihtne, toitainerikas ning maitsev.



Valmistamiseaeg 30 minutit
kogus 4le

500 g suuri värskeid krevette
2 küüslauguküünt
1/2 - 1 värsket tšillit
oliiviõli
Himaalaja soola
100 g pruune vermicelli riisinuudleid
1 keskmine suvikõrvits
2 keskmist porgandit
1 väike sibul
Himaalaja soola - pipart
karulaugune toorjuustukaste:
200 g toorjuustu (Otto toorjuust)
45 g värsket karulauku
40 g spinatit
väike punt basiilikut
Himaalaja soola
chilli explosion maitseainet
1. Koori ja puhasta krevetid peast, koortest ja kõhualustest ning seljapealsetest soolikatest. Haki küüslauk ja tšilli. Ribasta ka suvikõrvits ning porgand.
2. Toorjuustukastme valmistamiseks töötle köögikombainis karulauk, spinat, basiilik ja toorjuust ühtlaselt heleroheliseks kastmeks. Lisa soovi korral pisut vett, et segu paremini ühtlustuks. Maitsesta soola ja chilli explosion maitseainega.
3. Aja kiirkeetjaga vesi keema ning vala riisinuudlitele, lase seista paar minutit, kurna ning vala peale külm vesi. Jäta seisma.
4. Kuumuta pann ning küpseta oliiviõli, tšilli ja küüslauguga krevetid valmimiseni. Tõsta kõrvale,
5. Kuumuta pannil oliiviõli ja tükeldatud väike sibul. Lisa köögiviljad ning riisinuudlid. Kuumuta pisut ning vala peale toorjuustukaste. Maitsesta Himaalaja soolaga ning kui kõik köögiviljad on korralikult sooja kastmega, lülita pliit välja.
5. Serveeri köögiviljad ja nuudlid koheselt, tõstes peale vürtsised krevetid.



0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD