Punane toorjuustu sametkook ehk "Red velvet"

08 märts 2016 0 comments



Kas olete vahest mõelnud mingile teemale, asjale, olukorrale mida vajate, mõtlete, soovite vmt ning see juhuslikult tulebki su ellu? Tegelikult usun, et juhuseid ei ole olemas ning kõik mis meie elus juhtub juhtub põhjusega ja inimesed kes meie ellu satuvad on seal kindlal põhjusel - vahest on see midagi õpetamaks meile või vahest on selle inimese kaudu mingi avanev uks mille olemasolust või avanemist me ei osanud oodata ja vahest (tegelt üsna tihti) ka ei oska seda ära tunda et mingist võimalusest kinni haarata. 
Seega ütlen " Olge oma soovidega ettevaatlikud, need kipuvad täituma ja vahest kiiremini kui ootate" ;) Mul nimelt "juhtub" seda viimasel ajal päris tihti, üks viimane juhustest oli kui oma hetkel käsiloleva raamatuprojekti lõppedes rääkisin sõbrannale, et järgmiseks raamatuks valin koostööpartneriks ettevõtte kes tegleb nõude jm sisustustarvikute müügiga, sest mu kodu on juba kergelt öeldes muutumas nõude jm aksesuaaride hulgilaoks. Juhtus aga nii, et polnud mu mõttest möödas mitte nädalatki kui mu postkasti potsatas kiri koostööpakkumisega. Jeii, ja kui ma nägin kui ilusad asjad seal on siis olin in :) Seega suur suur aitäh, sellise toreda ja loodetavasti pikaealise koostöö algusele ühe põhjamaade koduinterjööri ja -disaini veebipoega Perfect Home.

Täna on aga naistepäev ning kui sa soovid oma kallist naist, sõbrannat, ema või teist kaunist naissoost olevust millegi maitsvaga üllatada siis see retsept on just sinule! Või siis kui naistepäev on möödas ning vajad erilise tähtpäeva tähistamiseks, enese premeerimiseks, soovist kellelegi midagi maitsvat valmistada proovi seda kooki, sa ei kahetse :)

Põhi:
230 g täistera kaerahelbe küpsiseid šokolaadiga (mina kasutasin Gran Cereale)
100 g võid
30 g mandlijahu

täidis:
400 g maitsestamat toorjuustu (Philadelphia)
250 g vaarika - valgešokolaadi ricotta kohupiimapastat (Otto)
50 ml kookospalmi suhkrut
1 tl vaniljepastat või suhkrut
2 muna
50 g punapeedi pulbrit või pisut punast toiduvärvi
100 g tumedat šokolaadi (70%)
2 sl toorkakaopulbrit

Purusta küpsised koos mandlijahuga peeneks, lisa sulatatud või ning suru võiga määritud nelja 10cm läbimõõduga koogivormi (alternatiivselt võib kasutada ka kuni 20 cm lahtikäivat koogivormi) põhja ja äärtele. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Vahusta toasoe toorjuust, ricotta ja kookospalmi suhkur ühtlaseks. Lisa 2 muna ning vahusta veel pisut aega, lisa punapeedipulber ning vahusta kuni täidis on tumeroosat värvi. Sulata tume šokolaad, vaja pisut koogipõhja küpsisepurule ning ülejäänud nirista vahustamise ajal täidisesse. Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta 140 C ahjus 30 minutit (suuremat kooki 45 minutit). Lase korralikult jahtuda ning jahuta enne serveerimist külmikus umbes 4 tundi. Serveeri peale puistatud toorkakaopulbriga.



*Nõud ja aksesuaarid Perfect Home


0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD