Üllatusega küpsisepallid

31 jaanuar 2016 0 comments
Kui sul on vaja kiirelt midagi maitsvat valmistada, siis need pähkli sisuga küpsisepallid on just hea valik. Ka tuleval sõbrapäeval on armas, midagi ise maitsvat sõbrale valmistada ja kinkida.

Valminud palle võib veeretada veel Lucuma pulbris.
Kes Lucumast midagi ei tea, siis Lucuma pärineb Peruust, seda valmistatakse samanimelise puuvilja kuivatatud viljalihast. Peruus on Lucuma nii armastatud, et 20 Peruu külakest kannavad nime Lucma ja 6 küla Lucuma. Vilja kutsutakse kohapeal "inkade kullaks". Lucuma kasvab kõrgel mäestikes, olles samas külmakartlik. See teeb lucuma kasvatamise keerukaks. Korjatud puuvili on esialgu nii kõva, et seda ei saa toiduks kasutada. Vilju hoitakse heina sees, kuni kõva kiht pehmeneb. Pulbri saamiseks lõigatakse viljad viiludeks ja kuivatatakse alla 45 kraadi juures. Lucuma on ka naturaalne magustaja, väga madala glükeemilise indeksiga. Ta on suurepärase karamellise maitsega. Sisadab hulgaliselt niatsiini ( vitamiin B-3), vitamiine B1, B2 ja B5, beetakaroteeni, rauda, kaltsiumit, fosforit, kaaliumit. Lucuma on kiudaineterikas ja aitab korrastada seedimist. Lucuma pulbris olevad mineraalained ja vitamiinid aitavad tugevdada immuunsust.


valmib u 40 kommi
100 g šokolaadiküpsiseid
100 g piparkooke
40 g maapähklivõid
190 g Milka toorjuustu (Philadelphia)
40 metspähklit või muud meelepärast pähklisorti

Soovi korral Lucuma pulbrit

Purusta köögikombainis küpsised, lisa maapähklivõi ja toorjuust.  Suru teelusika suuruse täidise keskele pähkel ning veereta käevahel pallid. Veereta soovi korral pool pallide kogusest Lucuma pulbris.



0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD