Pasha on traditsiooniline lihavõtete magustoit, mis on üldiselt väga rammus, sisaldades lisaks kohupiimale ka ohtralt võid ja toorest muna. Sel aastal soovitan proovida ühte väga lihtsalt kooki, mis maitselt on kui pasha, kuid oluliselt lahjem ning valmib kiiremini kui traditsiooniline pasha, kuna kooki hoiab koos täidisele lisatud vähene želatiin. Mina valmistasin koogid mini-toorjuustukookide vormis, milles valmis 12 portsionit, kuid sama koguse järgi saab valmistada ka ühe 24-cm koogivormi suuruse koogi.
Vaja läheb:
180 g digestive küpsiseid
65 g võid
750 g pasha ricotta kohupiimakreemi (Otto)
50 g kuivatatud aprikoose
25 g india pähkleid
25 g kookoslaaste või kookoshelbeid
2 želatiinilehte
Serveerimiseks:
1 dl vahukoort
100 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
2 sl tuhksuhkrut
hakitud šokolaadi, kuivatatud aprikoose, metspähkleid
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Tõsta ja suru lusikatäis küpsisepuru mini toorjuustovormi, muffinivormi või küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Aseta želatiinilehed külma vette likku. Sega kokku pasha ricotta kohupiimakreemi, hakitud kuivatatud aprikoosid, hakitud pähklid ning kookoshelbed (kookose võib ka eelnevalt ahjus kergelt röstida). Pigista želatiinist üleliigne vesi välja, sulata mikrolaineahjus umbes 10 sekundit või sulata kuuma veega täidetud anuma kohal. Jahuta pisut ning sega ettevaatlikult täidisega. Täida vorm täidisega ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema. Enne serveerimist vahusta vahukoor, tuhksuhkur ja toorjuust ühtlaseks kreemiks ning määri kookidele. Puista peale hakitud šokolaadi, tükendatud kuivatatud aprikoose ja pähkleid.
Vaja läheb:
180 g digestive küpsiseid
65 g võid
750 g pasha ricotta kohupiimakreemi (Otto)
50 g kuivatatud aprikoose
25 g india pähkleid
25 g kookoslaaste või kookoshelbeid
2 želatiinilehte
Serveerimiseks:
1 dl vahukoort
100 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
2 sl tuhksuhkrut
hakitud šokolaadi, kuivatatud aprikoose, metspähkleid
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Tõsta ja suru lusikatäis küpsisepuru mini toorjuustovormi, muffinivormi või küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Aseta želatiinilehed külma vette likku. Sega kokku pasha ricotta kohupiimakreemi, hakitud kuivatatud aprikoosid, hakitud pähklid ning kookoshelbed (kookose võib ka eelnevalt ahjus kergelt röstida). Pigista želatiinist üleliigne vesi välja, sulata mikrolaineahjus umbes 10 sekundit või sulata kuuma veega täidetud anuma kohal. Jahuta pisut ning sega ettevaatlikult täidisega. Täida vorm täidisega ning tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks tahenema. Enne serveerimist vahusta vahukoor, tuhksuhkur ja toorjuust ühtlaseks kreemiks ning määri kookidele. Puista peale hakitud šokolaadi, tükendatud kuivatatud aprikoose ja pähkleid.
0 comments:
Postita kommentaar