Õunakoogid on praegu ühed aktuaalsemad küpsetajate köökides. Siin üks pisut teistmoodi lahendus, kuidas kasutada õunu.
vaja läheb:
3-4 suuremat haput õuna
400 g ricotta kohupiima (Otto)
100 g 20% hapukoort
2 muna
2 sl demerara suhkrut
1 vaniljekauna seemned või 2 tl vaniljesuhkrut
1. Sega kokku ricotta, hapukoor, munad, suhkur ja kraabi välja vaniljekaunast seemned. Sega või vahusta kuni kõik on kreemjas.
2. Määri muffinipanni pesad võiga.
3. Koori õun, eemalda seemned ning lõika õunast väga peened viilud. Võid kasutada köögivilja koorijat, kui noaga väga peened viilud ei õnnest (kui viilud jäävad liiga paksuks ei saa õunaviilu kumeraks painutada ja need purunevad).
4. Vooderda õunaviiludega väljast sissepoole muffinipanni pesad. Tõsta keskele supilusika jagu ricottatäidist ning küpseta tartlette 180C eelkuumutatud ahjus 30 minutit. Lase umbes 15 minutit jahtuda ning eemalda ettevaatlikult kahvli ja noaga muffinipanni pesast. Söö koheselt!
* retsepti idee leitud siit.
vaja läheb:
3-4 suuremat haput õuna
400 g ricotta kohupiima (Otto)
100 g 20% hapukoort
2 muna
2 sl demerara suhkrut
1 vaniljekauna seemned või 2 tl vaniljesuhkrut
1. Sega kokku ricotta, hapukoor, munad, suhkur ja kraabi välja vaniljekaunast seemned. Sega või vahusta kuni kõik on kreemjas.
2. Määri muffinipanni pesad võiga.
3. Koori õun, eemalda seemned ning lõika õunast väga peened viilud. Võid kasutada köögivilja koorijat, kui noaga väga peened viilud ei õnnest (kui viilud jäävad liiga paksuks ei saa õunaviilu kumeraks painutada ja need purunevad).
4. Vooderda õunaviiludega väljast sissepoole muffinipanni pesad. Tõsta keskele supilusika jagu ricottatäidist ning küpseta tartlette 180C eelkuumutatud ahjus 30 minutit. Lase umbes 15 minutit jahtuda ning eemalda ettevaatlikult kahvli ja noaga muffinipanni pesast. Söö koheselt!
* retsepti idee leitud siit.
0 comments:
Postita kommentaar