Banaanipannkoogid

16 mai 2013 0 comments
Aegajalt jäävad meil banaanid seisma ja muutuvad koledaks. Maitse neil ju üldiselt halb ei ole, kuid niisama need sööma ka ei kutsu. Kui sõbranna ükskord rääkis, et ta tegi selliseid kahe komponendi pannkooke nagu banaan ja muna ning keegi ei olevat aru saanud, et tegemist on jahuta pannkookidega - sellest ajast olen kasutanud üleküpseid banaane pisut ebaharilike pannkookide valmistamiseks. Minu muganduse kohaselt on sinna sisse lisatud mandlijahu kuid võib kooke valmistada ka ainult banaani ja munaga.

3 üleküpsenud banaani
3 muna
30 ml (15g) mandlijahu
1 tl vaniljesuhkrut või vaniljeekstrakti'

serveerimiseks:
värskeid marju
vahta- või agaavisiirupit

Vajuta kahvliga banaanid pudiks. Eralda munakollased munavalgest. Vahusta munakollased koos banaaniga kergelt vahule (võid ka blenderdada), lisa vaniljesuhkur või vaniljeekstrakt ja mandlijahu. Vahusta munavalge kergete tippude saavutamiseni. Sega vahustatud munavalge hulka banaanisegu ning sega ühtlaseks. Kuumuta pann rasvainega (õli või nt kookosrasv) keskmisel kuumusel. Tõsta lusikaga tainas pannile ning küpseta mõlemalt poolt kuni koogid on kuldsed. Serveeri värskete marjade ning soovi korral vahtra- või agaavisiirupiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD