Ma ei tea miks, aga kord aastas tekib mul vastupandamatu kiluleiva isu ja see juhtub alati veebruari kuus. Või olen ma lihtsalt mõjutatav sellest, et vabariigi aastapäeva saabudes kõikjal promotakse kilutoite. Vabariigi aastapäev ei ole küll veel käes, kuid ma ei suutnud oma isule vastu panna. Alljärgnevalt toon välja oma versiooni kiluleibadest.
Kanapeed kilukreemiga
Vajad:
100g toorjuustu
50ml majoneesi
8 vürtsikilu (puhastatult)
1 šarlottsibul
1 šarlottsibul
2 keedetud muna
pisut soola
sidrunimahla
pisut soola
sidrunimahla
seemneleiba
Töötle köögikombainis või saumikseriga toasoe toorjuust, keedetud munad, vürtsikilud ja majonees ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soovi korral vähese soola ja sidrunimahlaga. Vormi nt piparkoogivormide abil leivast suupärased ampsud, määri noaga või kasuta toidupritsi, et kreem leivale määrida ning kaunista tilli või sibulaviiluga.
Töötle köögikombainis või saumikseriga toasoe toorjuust, keedetud munad, vürtsikilud ja majonees ühtlaseks kreemiks. Maitsesta soovi korral vähese soola ja sidrunimahlaga. Vormi nt piparkoogivormide abil leivast suupärased ampsud, määri noaga või kasuta toidupritsi, et kreem leivale määrida ning kaunista tilli või sibulaviiluga.
Kiluleivad munavõiga
Vajad: (u 15 kiluleiba)
Purusta kahviga muna pudiks, sega hulka toasoe taluvõi ning majonees. Maisesta vähese pipraga. Määri röstitud ja poolitatud väikesele koorikleivale. Keera puhastatud vürtsikilufilee rulli, aseta munavõile ning tõsta kõige peale viil sarlottsibul.
Lastele valmistasin lõbusama versiooni vürtsikilust - "piiluva kilu" aga sellegipoolest nad loobusid minu poolt pakutust. See eest sõid lapsed kanapeesid kilukreemiga ja kiitsid takka.
0 comments:
Postita kommentaar