Herne püreesupp krõbedate saiakrutoonide ja kõrvitsaseemnetega

06 veebruar 2012 0 comments
Varsti on vastlapäev ning igal vastlapäeval tuleb süüa hernesuppi. Jahh, teoorias hea aga praktikas nigel, seda just seetõttu, et järjekordselt olen ma peres peaaegu ainuke kes seda suppi sööb. Eks ma vahest siis valmistan selliseid roogi, mida keegi teine ei armasta ja pistan need lõppkokkuvõttes ise kõik nahka, proovides siiski teisi ka selle toidu "usku" keerata. Selkorral oli mu suppi nõus sööma vaid väiksem laps, ehk seetõttu, et ta ei oska rääkida ja kõht oli tühi. Kallis abikaasa ütles, et sõi ka suppi, st tema söömine oli täpselt 3 lusika täit, ja suurem laps pingutas 5 pisikest lusikatäit sisse ja ütles et kõht on täis :) Mis siis ikka - minule supp maitses ja selliselt valmistatuna on seda lihtne teha, maitseb hästi ja täidab kõhtu.

Vaja läheb u 4le:
1 purk Felixi hernesuppi suitsulihaga
5dl vett
200g külmutatud rohelisi herneid
maitsestamiseks pisut soola-pipart

Serveerimiseks:
2-3viilu täistera röstsaia
peotäis röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine:
1. Esmalt valmista saiakrutoonid. Lõika röstsai ühtlasteks kuubikuteks. Jaota ahjuplaadile ning rösti 180C ahjus, kuni saiakuubikud on kuldsed ja krõbedad.
2. Supi valmistamiseks vala potti vesi, lisa külmutatud herned ja lase vesi keema. Lisa juurde hernesupp, sega korralikult läbi ja keeda 2-3 minutit. Püreesta saumikseriga ühtlaseks. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimi kuumalt koos supi peale tõstetud saiakrutoonide ja kõrvitsaseemnetega

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD