Spagetid ricottaga täidetud lihapallide ja tomatikasmega

22 august 2011 0 comments
No küll tuli nüüd pikk ja lohisev nimetus aga midagi olulist ei saa ju ka välja jätta. See lihapalli lugu tuli selles,et saabuv lasteaialaps soovis planeeritava hakklihakastme asemel hoopis pastat lihapallidega - Mõtlesin siis et no olgu. Tavalisi lihapalle on juba tehtud küll ning toorjuustu täidisega poes müüdavad Rakvere omad maitsevad ka päris hästi (seda küll kahjuks ainult külmana) mõtlesin siis, et katsetaks ise midagi sinna sisse panna. Selkorral valmis täidis ricottast, värskelt hakitud basiilikust, riivitud parmesanist ning sidrunipiprast. Muidugi võib ricottat maitsestada millega iganes ja nt ricotta koos päiksekuivatatud tomatitega tundub ka vägagi ahvatlev.


Vaja läheb (u 28tk):
400g hakkliha
2 küüslauguküünt
2 viilu saia
1 sibul
1 muna
soola pipart

Täidis:
200g Ricotta kohupiima (nt Otto ricotta kohupiim)
0,5dl hakitud värsket basiilikut
0,5dl riivitud parmesani
sidrunipipart

Tomatikaste:

390g purustatud tomateid
1sl merevaiku
röstitud paprika maitseainet

serveerimiseks soolaga maitsestatud vees keedetud spagette.

1. Esmalt valmista täidis - selleks sega ricottaga riivitud parmesan, värske basiilik ning maitsesta sidrunipipraga. Pane segu külmikusse seni kui teised asjad kokku segad.
2. Lihatsegu jaoks lisa saiale veidi vett, et sai niiskeks muutub. Mudi sai pudiks. Lisa juurde hakkliha, hästi peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa muna, pisut soola ning pipart ning sega korralikult läbi.
3. Tõsta täidis kapist välja ning jaota teelusika abil u 28 osaks, millest veereta käte vahel pisikesed pallid.
4. Jaga lihasegu samapaljudeks osadeks, kui palju täidise pallikesi valmis. Mina kasutasin lihasegu jagamiseks jäätisekulpi ning kõik lihapallid jäid kenasti ühesuurusteks. Vajuta lihasegu peopesas lapikuks ning mässi täidisepallike lihasegu sisse. Pane lihapall küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile selliselt et ühenduskoht jääks allpoole. Kui kõik täidised on lihaseguga kaetud pane lihapallid 200C ahju ning küpseta neid u 20 minutit või seni kui liha on pealt pruunikaks küpsenud.
5. Lihapallide ahjus küpsemise ajal valmista kaste, milleks vala purustatud tomatid pannile, lisa merevaik ja röstitud paprika maitseaine. Lase keskmisel kuumusel kergelt podisema ning eemalda tulelt. Valminud lihapallid tõsta tomatikastmesse ning serveeri keedetud spagettidega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD