
Vaja läheb (u 28tk):
400g hakkliha
2 küüslauguküünt
2 viilu saia
1 sibul
1 muna
soola pipart
Täidis:
200g Ricotta kohupiima (nt Otto ricotta kohupiim)
0,5dl hakitud värsket basiilikut
0,5dl riivitud parmesani
sidrunipipart
Tomatikaste:
390g purustatud tomateid
1sl merevaiku
röstitud paprika maitseainet
serveerimiseks soolaga maitsestatud vees keedetud spagette.
1. Esmalt valmista täidis - selleks sega ricottaga riivitud parmesan, värske basiilik ning maitsesta sidrunipipraga. Pane segu külmikusse seni kui teised asjad kokku segad.
2. Lihatsegu jaoks lisa saiale veidi vett, et sai niiskeks muutub. Mudi sai pudiks. Lisa juurde hakkliha, hästi peeneks hakitud sibul ja küüslauk. Lisa muna, pisut soola ning pipart ning sega korralikult läbi.
3. Tõsta täidis kapist välja ning jaota teelusika abil u 28 osaks, millest veereta käte vahel pisikesed pallid.
4. Jaga lihasegu samapaljudeks osadeks, kui palju täidise pallikesi valmis. Mina kasutasin lihasegu jagamiseks jäätisekulpi ning kõik lihapallid jäid kenasti ühesuurusteks. Vajuta lihasegu peopesas lapikuks ning mässi täidisepallike lihasegu sisse. Pane lihapall küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile selliselt et ühenduskoht jääks allpoole. Kui kõik täidised on lihaseguga kaetud pane lihapallid 200C ahju ning küpseta neid u 20 minutit või seni kui liha on pealt pruunikaks küpsenud.
5. Lihapallide ahjus küpsemise ajal valmista kaste, milleks vala purustatud tomatid pannile, lisa merevaik ja röstitud paprika maitseaine. Lase keskmisel kuumusel kergelt podisema ning eemalda tulelt. Valminud lihapallid tõsta tomatikastmesse ning serveeri keedetud spagettidega.
0 comments:
Postita kommentaar