Kihiline ricottakook

12 märts 2011

Taas vajas tähistamist minisünna - seekord kahjuks viimane. Kuna ka lähima 2 nädala jooksul ei ole siin majas niikuinii koogi lõhnagi siis selkorral oli soov teha kohe midagi erilist, mis lõppkokkuvõttes oli nii maitsev, et isegi mina ei suutnud päevas alla 2 tk süüa. Täiesti kindlalt läheb see kook kordamisele. Lisaks vajab märkimist, et poes on saada nüüd toorjuust Milka šokolaadiga, mis siis ainuisikuliselt täidab koogis ühte kihirolli ja maitseb isegi saia peal imehästi. Kui seda kooki valmistasin siis tuli mu kolmepoolene ja küsis mingit raamatut nähes, et kas selle järgi teeme kooki. Kui ütlesin et ei tee, tekkis mõningane mõttepaus ja ütles sellepeale: huvitav, kas see siis süüa ka kõlbab :D võttis muige suule ikka küll. Lõpuks, kui kook valmis oli ja seda kõik sõime siis kostis ka mu lapse suust vaid mõminaid :)

Vaja läheb:
1 pakk Erika tordipulbrit
150g võid

2 pakki (400g) Otto ricotta kohupiima
250g Otto ricotta kohupiimapastat
200g hapukoort
3 muna
1-2 õuna
1,5 dl suhkrut
1 sl sidrunimahla
2 karpi (350g) Philadelphia Milka toorjuustu
vaniljesuhkrut või vaniljepulbrit

Valmistamine:
Sulata või ning sega tordipulbriga. Valminud segust suru 2/3 küpsetuspaberiga koogivormi (24cm) põhja. Esimese kihi jaoks sega 1 pakk ricotta kohupiima riivitud õuna ja poole koguse hapukoore ning 1 sl suhkruga. Lisa segule pisut vaniljesuhkrut või vaniljepulbrit ning sidrunimahl. Vahusta munad 1 dl suhkruga ning 1/3 sellest sega eelnevalt valmistatud segule. Valminud segu valada vormis olevale koogipõhjale. Esimesele kihile määrida toasoe šokolaadi toorjuust. Kolmanda kihi jaoks sega ricotta kohupiim, kohupiimapasta, 100g hapukoor, 1sl suhkru ja vaniljesuhkru (või pulbriga) ning sega ettevaatlikult vahustatud munaga. Vala šokolaadi toorjuustu kihile ning kata koogipõhjast ülejänud puruga. Küpseta 175c ahjus 60 minutit ning lase 1h avatud ahjuuksega jahtuda. Jahuta enne söömist täielikult.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD