Esimene lammas - lambahautis kartulipüree katte all

26 veebruar 2011
Ma olen viimasel ajal mõttes mõlgutanud mõtet, et võiks teha lammast. Lihapoes neid tükke silmates pole aga kunagi pähe tulnud kuidas ja millega seda teha võiks. Täna hommikul kui Martti koppel telekas lambahautist tegi, tundus see nii isuäratav, et seadsin sammud kohe poodi ning õhtusöögiks valmis minu esimene lambaroog ja see oli niiii maitsev - ei mingit kasuka maitset ega midagi mis arvamuste kohaselt lambaprae juures halb võiks olla.

retsept siis valmistatud saatest "Head isu" lambaprae sarnaselt, jätsin välja kadakamarjad ning kui 5 minutit oli toidus kaneelikoor olnud, tundsin kaant kergitades, et see lõhn ei meeldi mulle ja võtsin kaneelikoore välja. Samuti lisasin terryaki kastet, mida algupärases retseptis ei olnud ning muutsin koguseid käepärasemaks.

Vaja läheb:
600g talle kaelalõike
120g suitsupeekonit
60g võid
2 mugulsibulat
3 küüslauguküünt
1/2 tšillikauna
370g purustatud tomateid
1spl fariinsuhkrut
2 loorberilehte
0,5 tl köömneid
3 porgandit
2dl punast veini
3sl sojakastet
1sl terryaki kaster
50g kappareid
700g kartulipüreed (sinna sisse pisut piima ja 1 tl võid)
40g parmesani juustu (segada kartulipüreega)

Eemalda suuremad pekitükid noaga. Samal ajal sulata suurel pannil või ning prae lambatükid ja suitsupeekon mõlemalt poolt. Lisa porgandid ja tükeldatud sibula tükid ning pruunista veel. Lisa ülejäänud komponendid ning pisut vett ning hauta kaane all keskmisel kuumusel u 1-1,5h või kuni liha on pehme. Enne liha valmimist keeda kartulid pehmeks, tambi puruks ning sega hulka pisut piima ja võid ning lõpuks sega riivitud parmesani juustuga. Kui liha on pehmeks keenud vala segu ahjuvormi ning määri kartulipüree sinna peale. Aseta vorm 180c eelkuumutatud ahju ning küpseta umbes 10 minutit.
 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD