Tomatine köögivilja riisivorm

09 aprill 2015 1 comments
Kuigi paastuaeg on läbi ja peale lihavõtteid võib jälle liha sööma hakata siis minul on kõik vastupidi. Olen siin juba pikemat aega pidanud plaani organismi puhastamisest ja taimse toidu osakaalu suurendamisest. Kuna piimatooted, loomsed valgud, küllastunud rasvast pakatavad toidud on organismile küllaltki kurnavad siis hetkel olen otsustanud lühiajaliselt jätta need kõik välja oma menüüst. Kui alguses tundub, et midagi ei olegi süüa siis tegelikult valik väga lai, tuleb vaid ise teadlik ja nutikas olla. Poes saab ka käia suht kiirelt, kuna enamikesse osakondadesse ei ole lihtsalt enam asja ja piirdud ühe nurgaga poest. Jätgnev roog ongi teostatud küll kui alternatiivne võimalus kasutada poekastmeid pisut teisiti aga samas see roog sobib väga hästi ka minu eksperimendi juurde (noh pealt jätaksin siiski ära juustu ja muna) muus osas annab see vägagi täisväärtusliku toidukorra ja ma võin garanteerida ka, et see oli jube maitsev. Kui te nii eksperimentaarsed ei ole kui mina siis võite selle väga lihtsa ja suurema vaevata valmiva köögiviljavormi, kus seal peal see riisi ja juustuga krõbe koorik annab just väga hea nüansi juurde.


Vaja läheb 4-le

125 g keetmata basmati või pruuni riisi
2 muna
140 g riivitud juustu

1 sibul
1 sl oliiviõli
1 suvikõrvits
1 paprika
1 purk kikerherneid
1 purk Salvesti hõrkude köögiviljade pastakastet

1. Keeda riis soolaga maitsestatud vees pakendil antud juhendi järgi. Jahuta! Sega 2/3 juust, muna ja riis.
2. Haki köögiviljad piklikuteks kangidest. Kuumuta oliiviõlis tükeldatud sibul. Kui sibul on klaasjas lisa suvikõrvits. Mõne hetke pärast lisa paprika ja pastakaste. Maitsesta soola ja pipraga. Kurna ja loputa kikerherned ning sega kastmesse.
3. Vala köögiviljad ahjuvormi, määri peale riisisegu ning puista üle järelejäänud riivjuustuga.
4. Küpseta 200C ahjus (pöördõhk funktsioonil 180C) 30 minutit. Serveeri mõne liharoa juurde või söö värskete idanditega.


1 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD