Jõulused purgikoogid

13 detsember 2014 0 comments
Jõulud lähenevad armutu kiirusega ning kui detsember on kõikidel tohutu tempoga kuu siis pakun siit hea võimaluse magusroog jõululauale midagi kiirelt ja maitsvalt valmistada.
Portsjonkoogid on väga mõnusad, kuna kõik portsjonid saab eelnevalt ettevalmistada ning kui magusa söömise aeg saabub, ei pea vaeva nägema koogi lõikamise ega jagamisega. Lisaks on purgikoogid efektsed ning kindlasti tekitavad külalistes imestust sellise lihtsa ja teistsuguse serveeringu üle. Need purgikoogid on äärmiselt lihtsalt valmistatavad ning kooslus vaarikatest, kreemist ning piparkoogipurust tõeline maitskooslus, mida tasub proovida.
Seniks aga soovin kõigile ilusaid jõule ja meeleolukat aastavahetust.

põhi:
70 g piparkooke
70 g mandlilaaste
2 sl agaavi (või vahtra) siirupit

täidis:
500 g valge šokolaadi ja vaarika ricottat (Otto)
200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)

vahele:
200 g vaarikaid

vaarikakaste:
300 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud)
2 sl roosuhkrut
vaniljepastat
2 lehtželatiini

1. Purusta köögikombainis piparkoogid ning mandlilaastud. Sega agaavisiirupiga ning täida pokaali või purgi põhjad seguga. Jäta pisut segu ka kaunistuseks.
2. Tõsta põhjale meelepärane kogus vaarikaid.
3. Täidise valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust ning ricotta. Täida pokaalid täidisega, mugav on kasutada tordipritsi või kilekotti, millel on alumine ots ära lõigatud.
4. Leota lehtželatiini külmas vees umbes 5 minutit. Vaarikakastme valmistamiseks sulata külmutatud vaarikaid ning purusta roosuhkru ja vaniljepastaga ning tõsta väikse anumaga pliidile. Kuumuta, kuid ära keema lase ning sega sisse želatiin. Sega kuni želatiin on sulanud, jahuta pisut ning tõsta mõnus kiht pokaalidesse, kreemi peale. Lase külmikus taheneda ning enne serveerimist puista peale veel pisut koogipõhja või kaunista meelepäraselt.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD