Froga tat-tarja ehk Malta omlett

27 aprill 2014 0 comments
Omlett on minu köögis iga versioonina söödav, mis võib laual olla hommikul, lõunal või õhtul. Tavaliselt ma Omleti sisse jahu ei pane, kuigi päris paljud retseptid seda soovitavad. Munale lisaks kasutan kas hapukoort või piima ning lisandiks parasjagu seda mida kapis leidub. Hispaaniapärane omlett on kartulitega kuid omlett pastaga oli minu jaoks pisut üllatav. Leidsin ühe retsepti ükspäev netis ringi surfates ning see tundus niivõrd huvitav, et otsustasin selle ära proovida. Malta omletis võib kasutada ka spagette, kuid enamustes retseptides, mis netis silma hakkasid oli kasutusel vermicelli pasta või capellini ehk inglijuukse pasta. Gluteenitalumatud võivad seda valmistada ka riisinuudlitega. Malta omlett on väga toitev ning antud kogusest peaks söönuks saama 3-4 inimest.


Vaja läheb:
150 g vermicelli pastat (minul oli Veski Mati)
50 g maasuitsusinki
1 sl võid
3 muna
30 g riivitud parmesani
peotäis värsket tilli

kirsstomateid
rukolat

1. Keeda pasta 7 minutit, kurna ning loputa külma veega üle.
2. Klopi munad kahvliga lahti, lisa riivitud parmesan ning hakitud till. Maitsesta soola, pipra ning tšillisädemetega. Lisa pasta ning sega korralikult läbi.
3. Sulata pannil või, lisa maasuitsusink ning prae veidi aega. Vala pannile omletisegu ning küpseta keskmisel kuumusel kuni muna on hüübinud. Tõsta taldrikule, lisa juurde kirsstomatid ja rukola ning söö soojalt.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD