Vürtsikas kõrvitsa juustukook

22 detsember 2013 0 comments
Praeguseks on enamustel kõrvitsast ilmselt isu täis ning laual võtavad võimus jõulusemad talveroad. Ma üldiselt ei ole väga suur kõrvitsainimene aga kui mulle üks pisike kõrvits tuuakse siis ära just ka ei ütle, esmalt pidasin plaani sellest suppi teha kuid lõpuks kerkis pähe idee valmistada sellest hoopis üks vürtsikas juustukook. Koogi sisse võib kasutada ka varem valmistatud ja sügavkülmutatud kõrvitsapüreed.

Põhi:
70 g röstitud metspähkleid
2 dl riisijahu
2 sl suhkrut
80 g võid

600 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
380 g kõrvitsapüreed
40 g demerara suhkrut
200 g kondenspiima
2 muna
2 g riivitud muskaatpähklit
1 sidruni riivitud koor
1 tl jahvatatud ingverit

1. Purusta köögikombainis pähklid, lisa juurde riisijahu ning surista ühtlaseks. Sulata või, sega hulka suhkur. Lisa pähklipuruga segatud jahu ning suru saadud segu 24-cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja. Tõsta külmikusse tahenema.
2. Sega kõrvitsapüreega suhkur. Vahusta toorjuust ja kõrvitsapüree kreemjaks, lisa kondenspiim, muskaatpähkel ja sidrunikoor ning vahusta läbi. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad.
3. Vala koogipõhjale ning koputa vormi paar korda vastu töötasapinda, et üleliigsed mullid täidisest eemalduksid.
4. Küpseta 160C eelkuumutatud ahjus 50 minutit. Küpsemisaja lõppemisel ava ahjuuks ning lase koogil korralikult maha jahtuda. Hoia üleöö külmkapis ning serveeri.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD