Kookostrühvlid

28 november 2013 3 comments
Kuigi lund veel pole ja jõulud on pisut vähem kui kuu kaugusel olen mina juba kergelt jõululainel. Täna just vaatasin, kuidas linnas jõulutuledest majad helgivad ning pean tunnistama, et olgugi et jõuludeni aega, meeldib see mida näen. Jõulutuled teevad seda praegu eriti pimedat aega natukenegi helgemaks. Need valged pallid, mis meenutavad pisut isegi lumepalle on kui raffaello kommid, ainus vahe on see et need tervislikumad ning gluteenitundlikud inimesed saavad neid samuti süüa, kuna üksgi komponent ei sisalda gluteeni.

Vaja läheb:
400 g ricotta kohupiima (Otto)
100 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1 dl tuhksuhkrut
1 dl kookoshelbeid
100 g mandleid (kooritud)

kookoshelbeid

1. Rösti kooritud mandlid kuival, keskmise kuumuseni kuumutatud pannil, kuni need muutuvad kuldseks. Koorimata mandlite röstimiseks rösti neid kuival pannil ning eemalda koor.
2. Sega kokku ricotta, toasoe toorjuust, tuhksuhkur ja kookoshelbed. Tõsta külmkappi 20 minutiks tahenema. Trühvlite valmistamiseks võta poole supilusika jagu täidist märga peopessa, aseta keskele mandel ning vormi pall. Tõsta pall taldrikule puistatud kookoshelvestele ning veereta kuni trühvel on kookoshelvestega kaetud. Toimi nii kogu täidisega. Säilita trühvleid külmkapis.


3 comments:

  • Kristel ütles ...

    antud kogusest valmis umbes 50 trühvlit, eks valmistatav kogus sõltub sellest ka kui suuri trühvleid soovite valmistada. Minu valmistatud trühvlid olid päris prisked. Ilusat jõuluaega!

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD