Aasiapärane lõhe a'la Jamie

19 oktoober 2013 0 comments
See kalaretsept on meil kasutuses alates suvest, kui ühel laupäeval nägime "Jamie 30 minuti road" kordust ning samal päeval sai roog järgi proovitud. Varasemad kaks korda oleme teinud seda kala kõiki komponente omamata ning ausalt, pole väga suurt vahet kui kasutada värske ingveri asemel jahvatatud või Hiina viievürtsisegu asemel muud kalamaitseainet,  kõik kokku on tulemus siiski ohkamapanevalt hea. Siiski olen pisut koguseid mugandanud ning Hiina viievürtsiseguga ei tasu liialdada, kui aniisi maitse meeltmööda ei ole, väikeses koguses on aga igati okei.

Vaja läheb:
1 kg lõhe või forellifileed
2 cm jupp värsket ingverit
3-4 küüslauguküünt
1 väike punane sibul
1 värske punane tšilli
1 sl sojakastet
2 laimi mahl

1. Kuumuta ahi 250C-ni. Koori ingver, lõika sibul ja küüslauguküüned väiksemaks, pane need kannmikserisse või purustajasse, lisa tšilli, sojakaste ning laimi mahl ning püreesta ühtlaseks. Maitse et magus ja soolane oleks kenasti tasakaalus.
2. Puhasta kala luudest ja soomustest. Lõika kalast 5 umbes 200g tükki. Tee umbes 2 sisselõiget pikkupidi kala nahasse.
3. Kalla eelnevalt valminud segu ahjuvormi, lisa pisut oliivõli ning lao kalatükid, nahaga pool üleval, segu peale. Raputa peale pisut hiina viievürtsisegu ja musta pipart ning küpseta ahju ülemisel siinil 18 minutit või kuni kala on korralikult läbi küpsenud. Serveeri näiteks krõbeda lehtkapsa salatiga.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD