Rulltort mustikate ja vaarikatega

06 august 2013 0 comments
Blogis ilutseb suvine vaikus, ei tule kohe mingit inspiratsiooni peale ning laual ilutsevad juba vanad ja head suvised ja järeleproovitud road - või siis tavaline grillliha ja mingi kapist kokku värske salat. Praegune lemmik on mul muide Külm tomatisupp, kõrvale grillitud ciabatta mozzarellaga. Magusaks on päris tihti valminud Marjamagustoit, mis praegusel marjahooajal on lausa jumalik. Eks muidugi sellepärast ka, et kord kui mees soovis seda ise valmistada, mudis ta jahu ja suhkruga kokku terve paki võid nii et polnud lihtsalt midagi teha, kui iga õhtu oli sama magustoit. Olgem muidugi ausad, sellise sooja suvega on külm jäätis magustoiduks enam kui küll :)
Selle koogi idee tuli juhuslikust pildist facebookis, kuna tundus nii erinev ja ideena lahe. Valmistamine ei olnud keeruline (pm sama kui rullbiskviit, kuid teistpidi) ja kuna sel korral ei olnud aega biskviidiga jännata, läksin kergema vastupanu teed ning ostsin poest valmisbiskviidi - maitses hästi ka poebiskviidiga. Aga kellel on aega soovitan igaljuhul ise biskviit valmistada.

Vaja läheb:
400g biskviiti (Hagar)

immutamiseks:
300ml marjasmuutit või muud mahla

Täidis:
500 g kohupiimapastat või maitsestatud kohupiimapastat või ricotta kohupiimapastat (Otto)
200 ml vahukoort
300 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1 tl vaniljesuhkrut
50 ml suhkut (maitsestamata kohupiimapasta puhul)
50 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud)

Peale mustikaid, vaarikaid või muid marju
4 väikest pakki Lady finger biskviitküpsiseid


1. Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor vaniljesuhkruga vahule. Teises nõus vahusta toasoe toorjuust, suhkur ja kohupiimapasta. (Kui kasutada maitsestatud kohupiimapastat, siis lisasuhkrut vaja ei ole.) Sega hulka vahustatud vahukoor.
2. Immuta biskviitpõhi mahla või smuutiga biskviidi küpsetamise poolt. Määri biskviidile kiht täidist, pudista peale vaarikaid.
3. Lõika biskviidist 10 cm ribad ning keera üks riba rulli ja tõsta serveerimisalusele. Keera selle ümber täidisega kaetud teine riba ja talita samamoodi kõikide ribadega (kokku 6 riba).
4. Kata tort pealt ja äärtest allesjäänud täidisega ning tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse tahenema.
5. Enne serveerimist suru külgedele Lady Fingers küpsised ning kata pealt vaarikate, mustikate või teiste meelepäraste marjadega.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD