Mango Eton Mess

05 aprill 2013 2 comments
Kuigi Eton mess on Inglismaalt pärit lihtne ja suvine magustoit, mis valmistatakse vahukoorest, maasikatest ja beseest, siis kevadisel ajal, kui maasikad on hapud ja ilmad veel jahedad võib selle magustoidu valmistada päikseliselt kollastest mangodest. Besee võib osta ka poest, kuid omavalmistatud besee on alati parem.
Kes rummi ei taha lisada võib selle välja jätta, küll aga on pistaatsiapähklid kohustuslikud. Kuigi magus ja soolane ei kuulu üldiselt kokku on teada tundud tõde see on vahest on selline kooslus lausa kohustuslik.

Besee:
2 munavalget
100g suhkrut
0,5 tl vaniljeekstrakti või 2 tl vaniljesuhkrut

Täidis:
2 (kokku u 500g) mangot
500 g maitsestamata ricotta kohupiimapastat (Otto)
100g suhkruga kondenspiima
2 sl tumedat rummi (soovi korral võib rummi ära jätta)
1 sl vaniljesuhkrut
1 dl pistaatisiapähkleid kooritult

1. Vahusta munavalged pehmete tippude saavutamiseni. Lisa suhkur pidevalt vahustades. Vahusta kuni saavutad tugeva läikiva vahu. Tõsta supilusikaga küsetuspaberile 9 kuhjakest ning küpseta 140C ahjus 1h ja 15 minutit. Lase beseel täielikult jahtuda.
2. Sega kokku ricotta, kondenspiim, rumm ja vaniljesuhkur.
3. Koori mango ning lõika kuubikuteks. Pudista 5 beseed kohupiimasegusse. Lisa pooled mango kuubikud. Sega ühtlaseks.
4. Tõsta magustoidu kaussi või pokaali põhja kohupiimasegu. Pudista peale beseed ning lisa mangokuubikud, lisa veel üks kiht kohupiimasegu, beseed ja mangot. Haki kooritud pistaatsiapähklid ning pudista kõige peale. Sobib kohe söömiseks.


2 comments:

  • Pille ütles ...

    Kristel, ma nägin seda imeilusat desserti juba Pereköögi tagakaanel, väga ahvatlev!
    Aga miks Sa seda Eton Messiks kutsud? Kolmest põhikomponendist (maasikad, vahukoor, besee) on ju kaks puudu ja tekitab ju lugejates ainult segadust? Kevadine mango-beseedessert vms oleks ju igati ilus olnud?
    Ausõna ei saa aru, ära pahanda :)

  • Kristel ütles ...

    Eks see nimevalik on alati see mis segadusse ajab. Võibolla on selle nimetuses asi selles, et ma olen liiga palju välislehtedel käinud. Kui nüüd tähelepanu juhid siis kevadine mango-beseedessert tundub tõesti lihtne ja ilus - nii, et ega mul mingit erilist põhjendust ei olegi nimevalikule ja tulevikuks on arenguruumi. Pahaseks ausõna ei saanud :)

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD