Sõbrapäeva pulgakoogid

17 veebruar 2013 0 comments
Pulgakoogid on ameerikas väga populaarsed, siin kandis ei ole neid veel väga palju veel näha olnud. Pulgakoogid on ideaalsed juhuks, kui kooke on vaja valmistada rohkem. Ideaalsed just seetõttu, et kui muidu saab ühest koogist 12 tükki, siis pulgakooke saab valmistada samast kogusest lausa 24 tükki või kui veel väiksemaks ampsud teha siis 30 pulgakooki on garanteeritud. Siiski võiks pulkade jämedusega arvestada ning valmistada koogid selliselt, et kook ei jääks pulga otsa liiga väikeseks või liiga suureks. Pulgad leidsin suhkrukunsti e-poest, kuid võibolla on neid saadaval ka tiimarites või muudes internetipoodides, kuigi võib serveerida neid ka grilltikkude või ühekordsete kahvite otsa.



Vaniljekeeksi pulbrit (Cold Corn - ostsin Rimist)
100 g võid
140 ml vett

200 g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1 sl suhkrut
poole sidruni koor

200g tumedat šokolaadi 
nonparelle ja suhkrumassist liblikaid

1. Valmista keeks pakendlil oleva juhendi järgi, selleks sega külm vesi ning sulatatud või keeksipulbrisse. Sega ühtlaseks ning vala küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 40 minutit 180C juures. Lase keeksil täielikult maha jahtuda. Pudista keeks sõrmedega peenikeseks puruks.
2. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga kreemjaks. Lisa sidrunikoor ning sega keeksipurule. Kui valminud segu on veel liiga pudine, lisa veel pisut toorjuustu või hapukoort. Vooli taignast 24 koogipalli ning tõsta sügavkülma pooleks tunniks tahenema. 
3. Sulata šokolaad, kasta pulk šokolaadisegusse ning torka koogipalli sisse. Tõsta hetkeks sügavkülma, et šokolaad jõuaks ära taheneda. 
4. Sea valmis dekoreerimiseks vajalikud nonparellid või muu meelepärane. Kasta koogipall sulatatud šokolaadi sisse, lase üleliigne šokolaad maha tilkuda ning kasta nonparellidesse või kaunista meelepäraselt. Aseta pulkapidi suhkruga või (nt tatraga) täidetud anumasse tahenema. Toimi nii kõikide pulgakookidega. Säilita kuni serveerimiseni külmikus.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD