Kaiserschmarrn

22 jaanuar 2013 2 comments
Mõte suusatamisest on peas keerelnud juba lume saabumisest saadik, kuid siis olid kiired ajad, ilmad halvad ja rada jäine ning alles eile ajasin oma suusad kuumaks ning tassisin nad kuurist välja - Pirita terviserajale. Oli ikka mõnus küll, kimasin alustuseks kolm väikest ringi, kuna ei julgenud suurele kohe esimese hooga minna. Täna avastasin uued lihased endal ning mõte suusatama minna oli luhtas. Käisin hoopis joogas, et ehk saab lihased varsti jälle normi - uueks suusaringiks. Suusajutu jätkuks siis üks mõnus pannkoogiretsept, mis on pärit Austriast ja need kes on käinud sealkandis mäel (mina ei ole eriline mäesuusa inimene) on kindlasti seda rooga söönud. Kaiserschmarrn on siis nagu eelnevalt mainitud, Austriast pärit rahvustoit, mis tõlgituna võiks kõlada kui paks pannkook, mida serveeritakse tuhksuhkruga ning kõrvale serveeritakse kompotti, moosi või miks mitte ka suvest sügavkülma kogutud marju. Sobib ideaalselt hommikusöögiks, kuid on asjakohane ka lõpetamaks lõunat või õhtusööki.


Vajad (2-3le):
2 muna
250g ricotta kohupiimapastat rosinatega (Otto)
1 tl vanijesuhkrut
1sl demerara suhkrut
80g jahu
4 sl mineraalvett

praadimiseks võid (u 10 g)

1. Eralda munakollased ja munavalged. Vahusta munavalged ja näpuotsatäis soola tugevaks vahuks.
2. Sega munakollased, ricotta, suhkur ja vaniljesuhkur ühtlaseks. Lisa nisujahu ning mineraalvesi ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa munavalge vaht ning tõsta alt ülespoole suunatud liigutustega korralikult läbi.
3. Aseta pann pliidile ning lisa külmale pannile või. Kui või hakkab mullitama, vala tainas pannile, silu ühtlaseks ning pane kaas peale. Tükelda segu suurteks tükkideks, keera ümber ning lülita kuumus pliidi alt välja. Lase veel mõni aeg praadida.
4. Lõika suupärasteks tükkideks, aseta taldrikule ning puista peale vaniljesuhkur ning meelepäraseid marju. Söö soojalt.

2 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD