Kukeseene risoto

23 august 2012 0 comments
Mõnus kreemine ja seenene riisiroog. Kahjuks küll meil peres pole erilisi riisisõpru või siis seenesõpru, nii et seda toitu ma ei saa väga tihti valmistada, siiski kui viitsin ja olen tubli siis valmistan endale ja mehele midagi seesugust ning lapsed saavad mingit teist rooga. Üldiselt olen ma seda meelt, et lastele väga tihti eraldi rooga ei valmista, kui ei söö siis ei söö, kuid siiski tuleb neid kordi ette, kui ise ihkad midagi hoopis teistsugust ning teades, et lapsed seda ei taha, tuleb võluda neile teine söök. Kes aga on seene- ja risotosõber, soovitan soojalt.

Vajad:
200 g risotoriisi
30 g võid
0,5 l köögiviljapuljongit
1 dl valget veini
200 g värskeid kukeseeni
1 sibul
30 g riivitud parmesani
100 g toorjuustu murulauguga (Philadelphia)

1. Sulata potis pool või kogusest. Lisa risotoriis ning prae umbes minut. Lisa valge vein ja keeda tugeval kuumusel, kuni alkohol on aurustunud. Vala riisile niipalju köögiviljapuljongit, et riis on kaetud ja hauta madalal kuumusel aegajalt segades. Kui kõik puljong on riisi sisse keenud, lisa veel puljongit ning talita samamoodi kui ennist, kuniks kõik puljong on ära kasutatud ja riis on valmis.
2. Samal ajal kui risotoriis keeb kuumuta pannil ülejäänud või ning lisa hakitud sibul ning kukeseened. Prae kuni seentest on üleliigne vedelik aurustunud.
3. Kui risotoriis on valmis, lisa potti parmesan ning murulauguga toorjuust ning lase kaane all paar minutit seista. Sega sisse kolmveerand kogus praetud kukeseeni. Serveeri kohe ning tõsta peale järelejäänud kukeseened.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD