Maasika-rabarberi minigalette'd

01 juuni 2012 0 comments
Galette on prantsusepärane madal ümmargune vabas vormis krõbe pirukaline, mida võib valmistada nii soolasena kui magusana. Maasika ja rabarberi kooslus on selles mõnusas pirukas, imepäraselt hea ja seda võib soojalt süüa koos vaniljejäätisega, kui pisut jahtunult, maitseb hästi ka ilma jäätiseta. Meie perele see väga meeldis ning kui mul rohkem uusi ideid rabarberiga ei teki siis saab see pirukas käesoleva aasta lemmikuks. Aga ma kipun siiski arvama, et rabarber saab kindlasti veel mõneski toidus auväärse peakoha ja eks siis hooaja lõppedes vaatame, kes kandideerib parimale rabarberi koogile sel aastal :)


Vajad, 4 väikse või 1 suure galette jaoks:
2 dl jahu
75 ml kaerajahu
1 tl soola
2  tl suhkrut
60 g võid
50 ml külma vett

200 g maasikaid
100 g rabarberit
50 ml suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 sl jahu
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
100g maitsestamata toorjuustu (Philadelphia)
1 muna

Sega taigna jaoks kokku jahud, sool, suhkur. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud või, Haki noaga ühtlaseks pudiks ning lisa teelusika haaval külm vesi. Lõpeta vee lisamine kui puru on muutunud taignapalliks. Moodusta taignast rull ning lõika neljaks. Rulli neli umbes 16-17 cm läbimõõduga ketast ning aseta toidukilega külmikusse tahenema. Taigna võib valmis teha kuni 1 päev varem.
Täidise jaoks lõika maasikad pooleks või suuremad maasikad neljaks. Rabarber umbes 1cm suurusteks viiludeks. Sega kokku 25 ml suhkrut, 1 tl vaniljesuhtkur, sidrunimahl, rabarber ja maasikad. Lase seista umbes 15 minutit, mille jooksul eemaldub üleliigne vedelik. Kurna maasikad ja rabarber üleliigsest vedelikust ning sega jahuga.
Sega sega kokku järelejäänud suhkur, vaniljesuhkur ja toorjuust. Võta külmikust taigna kettad välja ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri toorjuustuga taignaketta keskmine osa, lisa maasika-rabarberisegu ning suru ääred väga hoolikalt täidisele kokku. Määri ääred lahtiklopitud munaga.
Küpseta 200C ahjus 30 minutit või kuni täidis on hakanud mullitama ja ümbris on kuldseks küpsenud.

0 comments:

 

©Copyright alates 21.03.2010 by TOIDUJUTUD